Je bekijkt nu Je wil huidveroudering tegengaan, maar hoe?

Je wil huidveroudering tegengaan, maar hoe?

Je denkt aan huidveroudering tegengaan, alleen is de vraag hoe ga je dat doen? Het tegengaan van moet je doen op een natuurlijke manier en dat vraagt om aanpassingen in je levensstijl en natuurlijke verzorging van je huid. Dit leggen we je graag verder uit en daarbij geven we je ook tips hoe je dit vorm kunt geven in de praktijk.

Gezond en gevarieerd eten

Het eerste waar je naar gaat kijken is je voeding. Wat eet je momenteel? Is het gezond? Is het gevarieerd? Voeding speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de huid. Kies voor een dieet dat rijk is aan antioxidantrijke voedingsmiddelen, zoals bessen, groene bladgroenten, noten en vis. Deze voedingsstoffen helpen de huidcellen te beschermen tegen vrije radicalen, dus dat is wat jouw huid nodig heeft!

Water drinken

Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Hydratatie is belangrijk voor een soepele en elastische huid. Overweeg ook vocht inbrengende voedingsmiddelen zoals komkommer, watermeloen en selderij in je dieet op te nemen. Soms hebben mensen er moeite mee om genoeg water binnen te krijgen, dan kun je dus ook denken aan thee.

Roken en alcohol? Nee!

Roken versnelt het verouderingsproces van de huid omdat je bloedvaten vernauwen en het zorgt voor vermindering van de bloedtoevoer naar de huid. Let ook met alcohol goed op, omdat overmatige consumptie de huid kan uitdrogen en leiden tot vroegtijdige rimpelvorming. Dit wil je niet dus voorkomen is beter dan genezen!

Genoeg slapen

Een goede nachtrust is belangrijk voor een gezonde huid. Tijdens de slaap herstelt de huid zichzelf, en een gebrek aan slaap kan leiden tot versnelde huidveroudering. Zorg voor voldoende slaap en ga op tijd naar bed en zorg dat je een goed ritmen hebt, daar went je lichaam dan ook aan.  

Stress vermijden

Langdurige stress kan zorgen voor huidproblemen en versnelde huidveroudering. Probeer stress verlagende activiteiten zoals meditatie, yoga, wandelen of diepe ademhalingsoefeningen in je dagelijkse routine op te nemen. 

Geef een reactie