Je bekijkt nu Wat houdt top down bottom up gordijnen in?

Wat houdt top down bottom up gordijnen in?

De top down bottom up gordijnen zijn op dit moment zeer populair. Dit nieuwe soort bedieningssysteem kan je al gebruiken bij plissé en honinggraat gordijnen, maar bij PAX zijn er nu ook bottom up top down jaloezieën! Dit is allemaal heel leuk en aardig, maat houden deze types nou eigenlijk in? En wat zijn de voordelen van dit bedieningssysteem? Wij zetten alles voor u op een rijtje zodat het helemaal duidelijk is!

Wat is top down bottom up?

Een top down bottom up plissé is een plissé gordijn waarbij je zowel de boven- als onderkant kunt bedienen met een koord of handgreep. Ideaal want zo kun je de plissé in het midden van het raam hangen. Bepaal dus zelf gemakkelijk de mate van lichtinval.

Voordelen

  • Enkele en dubbele stof. De top down en bottom up gordijnen zijn beschikbaar in een enkele stof en dubbele stof. De laatste wordt ook wel honingraat of duette stof genoemd. Het verschil tussen de twee stoffen is dat de enkele stof uit één stof bestaat. Dit is dan ook de goedkopere versie. De dubbele stof bestaat uit 2 lagen. Het heeft ook een honinggraatstructuur, vandaar de naam honinggraat.

1. De dubbele stof heeft een beter isolerende werking
2. Bij honinggraat zijn er geen zichtbare koorden
3. Honinggraat heeft een luxere afwerking

  • Geschikt voor bijna elk raam. Van de top down bottom up gordijnen zijn de afmetingen van de boven -en onderlat kleiner dan de standaard raamdecoratie. Hierdoor is het mogelijk om bijna op elk raam een passende raamdecoratie samen te stellen.
  • Privacy en meer dan genoeg licht. Normaal gesproken bij raamdecoratie is het alleen mogelijk om je gordijnen naar beneden te laten zakken omdat de bovenkant vast zit. Hierdoor is het soms lastig om licht binnen te laten terwijl je ook je privacy wil houden. Maar met top down bottom up heb je daar geen enkel probleem meer mee. Je hebt nu de mogelijkheid om aan de bovenkant van uw raam licht binnen te laten vallen. Hiermee kunt u genieten van uw privacy en zonlicht tegelijk!

Hoe bedien je een top down bottom up plissé?

Er zijn meerdere opties waaruit u kunt kiezen bij het bedienen van uw top down bottom up gordijnen.

  • Bediening met 2 koorden. Aan beide kanten hangt een koord, met het rechterkoord bedien je de onderkant en met het linkerkkoord bedien je de bovenkant.
  • Plissé bedienen met 2 handgrepen. Aan de boven en onderkant van de stof zit een handgreep. Als het plisségordijn hoog hangt dan kun je er ook een bediengsstok bij bestellen, zodat je de bovenkant kunt bedienen.
  • Plissé gordijn bedienen met 2 kettingen. Aan beide kanten hangt een ketting, met het rechterkoord bedien je de onderkant en met het linker koord bedien je de bovenkant. U kunt kiezen voor een kunststof of metalen ketting
  • Bekijk hier alle gordijnen

Geef een reactie