Je bekijkt nu 3 motivatie tips om te gaan sporten

3 motivatie tips om te gaan sporten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Iedereen weet dat sporten goed voor je is. Toch is het soms lastig om de motivatie op te brengen om daadwerkelijk een work-out te doen. Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten?

Begin klein

Een work-out hoeft niet te betekenen dat je in ‘beast mode’ moet gaan waarbij je keihard gaat deadliften en squatten. Beter van niet zelfs, want door overenthousiast te beginnen is de kans groot dat je algauw weer afhaakt. Daarbij zijn er maar weinig mensen die blij worden van zes dagen keihard en intensief trainen. Begin daarom klein met een sport die je leuk vindt en deel dit op in haalbare doelen.

Wandelen, dansen, trampoline springen en zwemmen tellen namelijk ook als sport. Maak deze bewegingen leuk door er een doel aan te hangen. Bijvoorbeeld door dagelijks zesduizend stappen te maken of jezelf allerlei TikTok dansjes aan te leren. En deze work-outs hoeven geen uren te duren. Spreek met jezelf dat je minstens een kwartier gaat sporten. Wedden dat je langer door wil gaan als je eenmaal bezig bent? Door de endorfine krijg je namelijk een hoop energie! En zelfs als je na daarna geen zin meer hebt, heb je toch maar mooi een kwartier gesport.

Plan het in

Sporten vermindert stress, is goed voor je hersenen en verbetert je spijsvertering. Geef sporten daarom een prioriteit in je agenda, net zoals je werk. Iedereen heeft evenveel tijd, je moet het alleen slim indelen. En het inplannen gaat natuurlijk ook makkelijker als je een sport doet die je leuk vindt. Vind je het lastig om een stok achter de deur te hebben? Maak dan gebruik van een personal trainer. Woon je in omgeving Enschede? Robbie, van personal trainer Enschede, helpt je met het inplannen van work-outs aan de hand van jouw schema. Op die manier heb je een stok achter de deur en komt het goed uit met andere taken van jouw to do list.

Doe het samen

Soms kun je jezelf niet motiveren om naar de sportschool te gaan. Een sportmaatje kan je over de streep trekken zodat de smoes “geen zin” geen nut meer heeft. Door samen te sporten is de kans groter dat je daadwerkelijk je sportschoolabonnement gebruikt. Daarbij kan je work-out ook een stuk competitiever worden: je wil je natuurlijk niet uit het veld laten slaan. Maar het kan ook fijn zijn om te kletsen over work-outs of voeding. Niemand die jouw progressie beter begrijpt dan jouw sportmaatje. Ken je niemand in je omgeving die mee wil? Neem dan deel aan een small group training Enschede. Met een kleine work-out groep krijg je voldoende motivatie en maak je snel nieuwe vrienden!

 

Geef een reactie