Je bekijkt nu 3 tips om structureel thuis oefeningen te doen 

3 tips om structureel thuis oefeningen te doen 

Thuis sporten is een goede manier om laagdrempelig aan je figuur en conditie te werken. Je hoeft er niet voor naar de sportschool en je kunt gewoon lekker thuis aan de slag. Maar hoe blijf je gemotiveerd en zorg je ervoor dat je structureel aan de slag gaat met sporten? Ten eerste is het handig om een vast tijdstip en een vaste plek te bepalen voor je sportactiviteit. Zo bouw je een goed ritme op en weet je precies waar je elke dag aan toe bent.

Comfort en ondersteuning  

Ook is het belangrijk om fijne en mooie kleding te hebben. Sportkleding moet altijd een tweevoudige functie hebben. Ten eerste moet het lekker zitten en moet je er goed in kunnen bewegen, zodat je er alle sporten in kunt beoefenen. Daarnaast moet het natuurlijk ook stijlvol zijn en mooi passen, want ook tijdens het sporten kun je er nog goed uitzien. Sportvesten zijn ideaal voor wanneer je buiten sport of wanneer je nog een flinke warming up moet doen. Ze bieden bescherming en bieden je spieren en gewrichten warmte, zodat je geen blessures oploopt. Doordat sportvesten subtiele stijlen en vormen hebben, kun je ze ook voor andere activiteiten gebruiken dan sporten.

Routine en plezier  

Tot slot kan het erg goed helpen om leuke oefeningen uit te zoeken met bijpassende muziek. Dan kan je op de maat bewegen en is het sporten niet alleen iets wat nodig is, maar waar je ook van kunt genieten. Wanneer je merkt dat je beter wordt en meer dingen volhoudt, kan het tijd zijn om je oefeningen wat moeilijker te maken of je routine uit te breiden. Zo wordt thuis sporten toch nog leuk, en erg makkelijk vol te houden.

Geef een reactie