Je bekijkt nu 5 redenen waarom mensen de tandarts liever vermijden

5 redenen waarom mensen de tandarts liever vermijden

Normaal gesproken moet je ieder halfjaar een keer naar de tandarts. Toch doen veel mensen dit niet door verschillende redenen. Veel mensen zijn bang voor de tandarts of hebben een andere smoes. In dit artikel worden de 5 populairste n smoesjes besproken.

Tandartsfobie

Ontzettend veel mensen in Nederland hebben een tandartsfobie. Ze zijn bang voor de tandarts omdat ze bang zijn dat ze een gaatje hebben. Ook raken veel mensen geïntimideerd door de boren die voor je liggen als de tandarts wilt gaan boren. Een tandartsfobie is een van de meest voorkomende fobisch in Nederland. Het is uiteraard niet goed voor de gezondheid van je gebit om een lange tijd of helemaal niet naar de tandarts te gaan. Als je last hebt van zo’n fobie dan moet je er zeker met ander mensen goed over praten en het is een absolute aanrader om professionele hulp te zoeken bij een psycholoog. Ook kan de juiste tandarts je goed helpen bij dit probleem. Professioneel tandartspraktijk Schiedam helpt je graag bij de controle.

Geld problemen

Veel mensen hebben het geld niet om naar de tandarts te gaan of ze vinden het te duur. Als je een slecht gebit hebt dan is het zeker een aanrader om jezelf goed te laten verzekeren in scheelt je enorm veel geld.

Geen vertrouwen in de tandarts

Er zijn ook mensen die simpel weg geen vertrouwen hebben in de tandarts, ze vinden het niet erg om met een gaatje rond te lopen of ze denken dat de tandarts er niets aan kan doen.

Tijdgebrek

Een gedeelte van de mensen die niet naar de tandarts gaan die gaan niet omdat ze zeggen dat ze geen tijd hebben om naar de tandarts te gaan omdat ze een baan hebben waarvoor ze veel tijd moeten inleveren. Dit is echter een van de grootste onzin smoesjes aangezien er meerdere tandartsen zijn waar je ook buiten de kantoortijden terecht kunt.

Geef een reactie