Je bekijkt nu Haarimplantatie; hoe werkt dat?

Haarimplantatie; hoe werkt dat?

Een volle bos haar wordt ook wel geassocieerd met een gezonde en jeugdige uitstraling. Haaruitval komt zowel onder mannen als vrouwen voor en wordt als zeer vervelend ervaren. Het kan leiden tot minder zelfvertrouwen en ook vaak een lager zelfbeeld. Het haar wordt dunner of er kunnen ook kale plekken ontstaan. Met een haarimplantatie kan hier waar aangedaan worden waardoor u zich lekkerder in uw vel voelt.

Waarom een haartransplantatie?

Tegenwoordig is kaalheid een keuze, omdat er meerdere dingen aangedaan kunnen worden. Met de technieken en vooral de FUE-methode, is de techniek zo verfijnd dat uw haar een natuurlijke aanblik heeft. Een haartransplantatie is dan ook voor de mensen die niet meer last willen hebben van kaalheid en weer hun volle bos haar terug willen krijgen.

De FUE-methode

Bij de FUE-methode worden haarwortels uit de haarkrans aan de achterzijde van uw hoofd verwijderd en daarna op de kale behandelplek weer ingebracht. De haarzakjes in de haarkrans zijn namelijk juist niet gevoelig voor haaruitval. Dit is omdat ze niet gevoelig zijn voor het hormoon DHT. De haren die uit het donorgebied komen, behouden hun genetische eigenschappen en blijven een leven lang groeien. De haarwortels worden stuk voor stuk met een micro naald uit de haarkrans gepakt en getransplanteerd.

De FUT-methode

Bij de FUT-methode wordt er een strook met haar van het achterhoofd verwijderd. Het wordt dan ook wel strip haartransplantatie genoemd. Bij de FUT-techniek blijft u littekens zien, bij de FUE-methode niet. Dit is vaak bij een kort kapsel of gemillimeterd haar wel te zien.

Er worden speciale mesjes gebruikt om de strook op te delen in grafts van één tot drie haarwortels. Daarna worden er inkepingen gemaakt waar de grafts weer worden geplaatst. Na ongeveer anderhalve week kunnen de hechtingen worden verwijderd. Het kost ongeveer drie tot vier maanden totdat er hergroei te zien is na een FUT-haarimplantatie behandeling. Na negen tot twaalf maanden is het eindresultaat zichtbaar.

Wenkbrauwen en bakkebaarden

Naast haarimplantatie van uw haar op uw hoofd, kunt u ook een haarimplantatie van de wenkbrauwen, snor en bakkebaarden laten doen! Ontbreekt er door bijvoorbeeld een litteken, ziekte of bestraling een deel van de beharing in uw gezicht? Dan is een snot e/of (bakke)baardtransplantatie een optie voor u.

Bij kale plekken in uw wenkbrauwen kan een haarimplantatie van de wenkbrauwen een goede uitkomst bieden. Door het implanteren van nieuwe haartjes heeft u weer mooie en volle wenkbrauwen.

Lees meer over het onderwerp haartransplantatie Nederland.

 

Geef een reactie