Je bekijkt nu Belangrijkste voordelen van trainen met een Personal Trainer

Belangrijkste voordelen van trainen met een Personal Trainer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Personal training is een concept dat de laatste jaren is gegroeid. Met de hulp van een personal trainer is het mogelijk om een training op maat te krijgen, die meer motiveert en sneller resultaat oplevert. Ontdek hieronder de voordelen van trainen met een personal trainer.

Voordelen van trainen met een personal trainer

Was de personal trainer enkele jaren geleden nog een realiteit voor enkelen, vandaag is het een dienst die toegankelijker is voor alle leeftijden, doelstellingen en budgetten. De overgrote meerderheid van de sportscholen biedt deze dienst momenteel aan en er zijn ook bedrijven die zich toeleggen op het concept van de gepersonaliseerde opleiding.

Wat onderscheidt de gepersonaliseerde opleiding

De begeleide opleiding, die voor alle personen wordt aanbevolen, onderscheidt zich door het bestaan van een speciaal voor elke persoon opgesteld activiteitenplan. De doelstellingen kunnen esthetisch of gezondheid gerelateerd zijn, verlies van vetmassa, toename van spiermassa of algemene verbetering van de lichamelijke conditie.

Gepersonaliseerde training met snelle resultaten

Doordat de opleiding op de specifieke kenmerken van elke persoon is gericht, zullen de vooraf vastgestelde doelstellingen gemakkelijker en sneller kunnen worden bereikt. Wie al regelmatig traint maar niet de gewenste resultaten ziet, kan met de kennis van een personal trainer zijn training verbeteren door middel van verschillende stimulansen en werkmethodes.

Het is veiliger

Door de professionele toezicht tijdens personal training worden fouten in de technische uitvoering van de oefeningen gecorrigeerd, waarbij de nadruk ligt op houdingscorrectie om blessures en schadelijke houdingspatronen te voorkomen.

De intensiteit en het volume van de training worden gecontroleerd op basis van de kennis van de trainer, waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke conditie en het soort doelen dat je wilt bereiken.

Het is meer motiverend

De personal trainer zal je helpen om de routine en de eentonigheid van de trainingen te vermijden, het ontwikkelde werk te diversifiëren en ervoor te zorgen dat je zich gemotiveerd voelt en niet opgeeft. Elke training wordt gepland op basis van jouw beschikbaarheid. Samen zult je strategieën vinden om jouw tijd te beheren, om zo de regelmaat te bereiken die nodig is om resultaten te boeken.

Het kiezen van een professional

Bij het kiezen van een personal trainer moet je rekening houden met de kwalificaties en de theoretische en praktische kennis van de professional.

Empathie is ook een belangrijke factor voor succes in dit gezamenlijke werk, evenals de beschikbaarheid van tijd, die moet beantwoorden aan de behoeften van de cliënt.

Bij het inhuren van de dienst moet de klant de verschillende beschikbare programma’s en prijzen in overweging nemen en de beste oplossing voor hem vinden: workouts van een uur, workouts van 30 minuten, workouts voor twee personen tegelijk en workouts in kleine groepen.

Bron: Fysio Terheijden

Geef een reactie