Je bekijkt nu Sporten op vakantie

Sporten op vakantie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zon, zee en strand of juist een culturele of sportieve vakantie. Het kan allemaal. Een periode even weg van het dagelijkse leven en een mooie plek in het buitenland bezoeken. Tijdens een vakantie genieten we allemaal van lokaal eten, lekker drinken en het ritme is vaak ver te zoeken. Een tijd waarin veel mensen er niet aan denken om te sporten, terwijl dat juist zo fijn kan zijn. En het kan heel gemakkelijk.

Activiteiten

Sporten op vakantie is veel gemakkelijker dan je zou denken. Zonder er teveel over na te denken ben je al heel actief bezig. Laten we beginnen met wandelen. Als je op vakantie bent, wandel je al snel veel om de omgeving te bekijken. Doordat je niet de hele tijd op een bedje aan het zwembad ligt, maar op de voet de buurt verkend, ben je al goed bezig. Daarnaast zijn er natuurlijk ook op veel plekken zwembaden beschikbaar. Of je nou baantjes gaat zwemmen of gewoon de hele dag in het water te vinden bent, je bent sportief bezig. Tot slot kan je de omgeving ook op de fiets verkennen.

Fitness

Als je naast deze vakantie activiteiten echt wilt gaan sporten, zijn er natuurlijk allerlei verschillende opties. Je kan natuurlijk gemakkelijk gaan hardlopen. Op deze manier ben je sportief bezig en kan je tegelijkertijd genieten van de mooie omgeving. Je hebt hiervoor wel goede schoenen nodig. Ook zijn er een heleboel verschillende sportoefeningen die je zonder apparaat kan uitvoeren. Met oefeningen zoals de squat, lunge, push up, bergbeklimmer, burpees, jumping jack, of diverse buikspieroefeningen kan je verschillende spiergroepen trainen. Voor deze oefeningen heb je vaak alleen je lichaamsgewicht nodig en je traint je armen, benen, buik en je conditie.

Als je de oefeningen echt zwaarder wilt maken, kan je dit op verschillende manieren doen. Zo kan je als eerste volle waterflessen pakken om als dumbells te gebruiken. Deze kan je gebruiken bij de squats, lunges of diverse arm oefeningen. Een andere simpele manier is het gebruik van een weerstandsband. Dit is een dunne elastische band die je om je benen of armen kan doen om meer weerstand te creëren. Door deze band te gebruiken, kan je een simpele oefening zoals de squat een stuk zwaarder maken. Daarnaast neemt deze band weinig ruimte in beslag, waardoor je deze makkelijk in je koffer mee kan nemen.

Tot slot past een springtouw vast ook nog wel in je koffer. Door elke dag een paar minuten op verschillende manieren touwtje te springen, compenseer je prima het lekkere eten tijdens de vakantie.

Geef een reactie