Je bekijkt nu Oefeningen die je kan doen met een hoelahoep

Oefeningen die je kan doen met een hoelahoep

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Denk je bij hoelahoepen ook meteen aan het laten draaien van de hoepel rond je heupen? Dat is eigenlijk de basisoefening van een hoelahoep. Je kunt het hoelahoepen natuurlijk zo eenvoudig houden. Maar als je wilt, is er ook nog veel uitdaging en variatie tijdens het hoelahoepen. Ontdek hier wat je allemaal kunt doen met een hoelahoep.

Zorg voor een goede opwarming

Hoelahoepen is een leuke bezigheid. Je probeert de hoepel zolang mogelijk te laten draaien en dat kan al een hele uitdaging zijn. Maar vergeet niet dat het ook een behoorlijke inspanning voor je lichaam is. Je gebruikt hierbij spieren die je normaal gesproken niet zo intensief belast. Voordat je aan een work-out met de hoelahoep begint, is het dus noodzakelijk om goed op te warmen. Doe dit door je heupen los te maken, zonder de hoepel te gebruiken. Je kunt ook strekken door de hoepel vast te pakken, je armen boven je hoofd te reiken en vervolgens de hoepel naar achter te plaatsen.

De leukste oefeningen met een hoelahoep

Voor de basisoefening van het hoelahoepen, leg je de hoepel in je taille en zet je het ene been iets voor de ander. Dan draai je aan de hoepel terwijl je met je heupen beweegt om deze draaiende beweging gaande te houden. Om de oefening wat zwaarder te maken en ook wat intensiever, draai je niet alleen je heupen van links naar rechts, maar verander je om de paar minuten van richting en kies je dus afwisselend voor van links naar rechts en van rechts naar links. Deze oefening wordt side stance genoemd. Houd je van een beetje actie onder het hoepelen? Probeer dan eens de jump throughs. Hierbij houd je de hoepel vast en draai je deze zodat je er doorheen kunt springen. Je kunt het vergelijken met touwtjespringen, maar dan doe je dit met de hoepel.

Kies een geschikte hoepel voor je oefeningen

Om er zeker van te zijn dat je deze oefeningen met een stevige hoepel doet, is het verstandig om te kiezen voor een hoepel die hier speciaal voor gemaakt is. Je kunt bijvoorbeeld een sport hoelahoep kopen bij Hoelahoepfitness. Hier vind je niet alleen de basis hoelahoeps voor de beginnende sporter, maar ook verzwaarde hoepels om de oefeningen nog uitdagender te maken.

Geef een reactie