Je bekijkt nu Yin Yoga: een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur

Yin Yoga: een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

De meeste mensen zijn bekend met Yoga, maar wist jij dat er ook nog andere vormen van Yoga zijn? De afgelopen jaren heeft bijvoorbeeld Yin Yoga behoorlijk aan populariteit gewonnen. In vele sportscholen en yogastudio’s is deze vorm van Yoga terug te vinden in het aanbod qua lessen. Dat Yin Yoga opkomend is, is niet heel gek. Het is namelijk een fantastische manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en om je lichaam rust te gunnen. Maar, wat is Yin Yoga precies en waarom zou je eraan moeten beginnen? In dit artikel gaan we dieper in op de werking en voordelen van Yin Yoga.

Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van Yoga die erg passief is en waarbij je houdingen voor een langere tijd vasthoudt, soms wel tot 5 minuten. De houdingen zijn gericht op de diepe bindweefsels van je lichaam. De houdingen die je aanneemt zijn bedoeld om diep door te dringen in het bindweefsel van je lichaam. Fysieke en energetische blokkades worden hierdoor losgelaten en je lichaam ontspant. Tijdens het aannemen van de houdingen besteed je aandacht aan je gedachten, ademhaling en lichamelijke gewaarwordingen. Je leert je lichaam goed kennen tijdens Yin Yoga. Het heeft een sterk meditatief karakter en wordt op een rustige manier bijgebracht.

Hoe werkt Yin Yoga

Yin Yoga onderscheidt zich van andere vormen van Yoga doordat je houdingen lang vasthoud. Dit zorgt voor meer innerlijke rust en stilte waardoor je echt tot rust komt en je gemakkelijker naar binnen kunt keren. De houdingen zijn voornamelijk gericht op het onderste gedeelte van je lichaam, zoals je onderrug, dijen, heupen en bekken. Yin Yoga is gefocust op het verbeteren van je pezen, bindweefsel en gewrichten. Het zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en het zorgt voor lichte druk op het harde stugge weefsel in je lichaam. Als resultaat wordt de doorbloeding en de conditie van die weefsels verbeterd.

Wat zijn de voordelen van Yin Yoga?

Er zijn vele redenen waarom je aan Yin Yoga zou moeten beginnen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je uitgelicht.

  • Het dagelijkse leven kan erg druk zijn en je komt gemakkelijk in een sleur terecht. Bij Yin Yoga neem je tijd voor je lichaam om de spanning uit je lichaam te halen en geestelijk tot rust te komen. Hierdoor krijg je je lichaam en je geest weer in balans.
  • Je kunt gemakkelijk instappen. Yin Yoga is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De houdingen zijn gemakkelijk aan te nemen voor een ieder.
  • Yin Yoga helpt je spieren om los te laten, je gewrichten om sterker te worden en je mobiliteit wordt verbeterd.

Waar kan ik Yin Yoga lessen afnemen?

Ben jij overtuigd en wil je graag Yin Yoga lessen afnemen? Indien je woonachtig bent in de provincie Groningen, dan nodigen wij je uit om Yin Yoga in Leek te beoefenen bij Fitclub Rodenburg. In onze sportschool word je verwelkomd door getrainde en enthousiaste begeleiders die je op een leuke manier motiveren om fit te worden en blijven. Ben je nog niet helemaal zeker of Yin Yoga iets voor je is, dan bieden we je een gratis proefles aan. Zodoende kun je ervaren of Yin Yoga iets voor je is.

Geef een reactie