Je bekijkt nu 3 tips om een personal trainer te nemen

3 tips om een personal trainer te nemen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het is tegenwoordig helemaal niet ongewoon om een personal trainer in de arm te nemen. Of je nu eindelijk van dat vervelende randje in de buikstreek af wilt, of dat je gewoon fit wilt worden, met een personal trainer gaat het een stuk gemakkelijker. Zeker als je niet altijd zelf de motivatie om te sporten kunt vinden, is het een aanrader. 

Een skilled professional

Een personal trainer is niet zomaar een hobbyist. Hij of zij heeft met opleidingen en cursussen de juiste kennis opgedaan. Personal trainer is een beroep, een vak. Passie voor sportief bewegen en een gezonde lifestyle staan bovenaan. Jouw personal trainer heeft naast uitgebreide kennis van uiteenlopende trainingsmethodes ook veel kennis van een gezond dieet. 

Ervaring met verschillende methodes

Een personal trainer heeft een arsenaal aan verschillende trainingsprogramma’s voor verschillende doelen. Wil je kilo’s kwijt, dan zul je veel aerobe oefeningen voorgeschoteld krijgen. Wil je juist spiermassa kweken, dan zal de nadruk liggen op meer statische oefeningen met halters, bankdrukken en krachtsoefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt om sterker te worden. Denk hieraan opdrukken, squats, lunches en push-ups. Wil je een combinatie van slank en atletisch, dan zal de training meer richting cross-fit gaan. 

Persoonlijke aandacht

Het grote verschil met anoniem trainen in een commerciële sportschool, is de persoonlijke aandacht die een personal trainer voor je heeft. Als je een keer niet lekker in je vel zit, de hele dag druk bent geweest met werk of kinderen, dan is de verleiding om op de bank te blijven liggen in plaats van te gaan sporten nu eenmaal groot. Als je met een personal trainer werkt, zul je veel minder snel besluiten om niet te gaan sporten. Je hebt een persoonlijke band met jouw trainer en dan wil je hem of haar niet teleurstellen door niet op te komen dagen. Ook tijdens de trainingen heb je veel baat bij de persoonlijke aandacht. De trainer corrigeert meteen als je een oefening niet correct uitvoert. Zo voorkom je blessures die je trainingsschema in de war gooien en je doelen moeilijker haalbaar maken. Met een personal trainer haal je het maximale resultaat en bereik je sneller jouw doelen. 

Bron: https://sterk-pt.nl/ 

Geef een reactie