Je bekijkt nu Dit zijn handige hulpmiddelen als je niet meer zo goed ter been bent

Dit zijn handige hulpmiddelen als je niet meer zo goed ter been bent

Als je niet meer goed ter been bent, kan het opstaan moeizaam verlopen. Dit betekent dat je extra steun nodig zal hebben. Om extra steun te krijgen zul je de nodige maatregelen moeten treffen. Gelukkig zijn er stoelen die je kunt gebruiken om je die steun te geven. In deze blog lees je meer over die verschillende modellen stoelen. Deze zijn de zogenoemde sta-op-stoelen. Deze kun je goed gebruiken als je slecht ter been ben. Lees verder om te weten wat je opties zijn met deze speciale stoelen.

Op maat vervaardigde relaxstoel

Bij verschillende winkels ben je terecht voor relaxstoelen. Het unieke van dit alles is dat er de mogelijkheid bestaat om je lichaam op te meten en op basis daarvan een sta op stoel vervaardigen. Op die manier heb je altijd een stoel die je de maximale comfort en ondersteuning biedt tijdens het zitten en opstaan gaan. De componenten die hierbij een rol zullen spelen zijn onder andere de zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, de armleggerhoogte, armleggerbreedte, rughoogte en rugondersteuning. Iedereen heeft recht op een stukje gemak en comfort. Een sta op stoel kan in ieder geval ervoor zorgen dat dit allemaal makkelijker voor je gemaakt wordt.

Gebruik een 1-motorige sta op stoel

Er zijn verschillende modellen sta op stoelen. Aan de hand van hoe slecht je ter been bent kun je bepalen voor een geschikte stoel. De mensen die lichtelijk slecht ter been zijn en nog het een en ander kunnen doen, kunnen het best gebruik maken van een 1-motorige stoel. Met zo een 1-motorige sta op stoel kunnen de verschillende functionaliteiten één voor één in een bepaalde routine worden uitgevoerd. Een 1-motorische sta op stoel kun je goed gebruiken wanneer je veel waarde hecht aan een eenvoudige bediening. Dit omdat deze stoel middels twee bedieningsknoppen functioneert. Ben je dus op zoek naar een sta op stoel met meer opties, dan zijn er uiteraard ook andere modellen waaruit je kunt kiezen.

Meer comfort met een 2 of 3 motorige type sta op stoel

Zoek je naar meer mogelijkheden om bijvoorbeeld de rugleuning en de voetenbank onafhankelijk van elkaar te veranderen, dan kun je het best gaan voor een 2 motorige sta op stoel. Deze stoel biedt namelijk één motor voor de rugleuning en één motor voor de voetenbank. Naast de 2 motorige type sta op stoel heb je ook nog de 3 motorige type. De 3 motorige type heeft veel meer opties dan de 2 motorige. Met een sta op stoel wordt je inderdaad geholpen om weer normaal te gaan zitten en op te staan. Zo een stoel is zeker de moeite waard wanneer je slecht ter been bent.

De voordelen van de sta op stoel

Een van de voordelen die je hebt met een sta op stoel is dat het door middel van een motor omhoog gesteld kan worden, waardoor je niet veel kracht nodig hebt om op te staan. Daarnaast kan een sta op stoel op maat vervaardigd worden. Naast een sta op stoel zou je ook gebruik kunnen maken van een elektrische rolstoel als je slecht ter been bent.

Geef een reactie