Je bekijkt nu Hoe verzorg je ontstoken tandvlees?

Hoe verzorg je ontstoken tandvlees?

Heb je de laatste tijd last van jouw tandvlees en heeft het een paarsrode kleur? Dan is er waarschijnlijk sprake van een ontsteking. In dat geval moet je direct in actie komen. Als jij niets doet, kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Wanneer jij het erbij laat zitten, gaat de ontsteking steeds dieper zitten. In het ergste geval kunnen hierdoor tanden en kiezen uitvallen. Hier zit jij uiteraard niet op te wachten. Heb jij ontstoken tandvlees? Begin dan direct me het verzorgen ervan. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij ontstoken tandvlees verzorgen. Daarom vertellen wij jou hier hoe je dat doet.

Poets voorzichtig
Als je ontstoken tandvlees hebt, gaat het vaak bloeden na een poetsbeurt. Veel mensen denken daarom dat het beter is om hun tanden tijdelijk niet te poetsen. Dit is een misvatting. Wanneer jij jouw tanden niet verzorgt, ontstaat er namelijk tandplak. Hierdoor kan de tandvlees ontsteking juist alleen nog maar erger worden. Poets jouw tanden daarom ook als jouw tandvlees ontstoken is.

Pas jouw poetsgedrag wel aan als je ontstoken tandvlees hebt. Het is namelijk niet goed om als een bezetene met een tandenborstel door jouw mond te razen. Nee, poets altijd voorzichtig als jouw tandvlees ontstoken is. Masseer het ontstoken gebied door er met jouw tandenborstel zachtjes rondjes op te draaien. Het tandvlees kan hierdoor gaan bloeden, maar dit is niet iets waar jij je druk om moet maken.

Breng een speciale gel aan op jouw tandvlees
Heb je inmiddels verwoede pogingen ondernomen om ontstoken tandvlees te verzorgen, maar werpt dit nog geen vruchten af? Dan ben je mogelijk ten einde raad. Denk in dat geval niet dat je het er maar bij moet laten zitten. Nee, want je kunt ontstoken tandvlees namelijk ook behandelen met een speciale gel. Deze breng je direct op het tandvlees aan. De gel hecht zich snel aan het tandvlees en wordt direct opgenomen. Doordat de gel vitamine C en E bevat, neutraliseert het schadelijke stoffen binnen de kortste keren. Bovendien ondersteunt het middel bij het herstel van ontstoken tandvlees. 

Voorkomen is beter dan genezen
Ontstoken tandvlees kan bijzonder pijnlijk zijn. De pijn wordt alsmaar groter als jij niets doet. Heb je (nog) geen ontstoken tandvlees? Zorg er dan voor dat jouw tandvlees ook niet gaat ontsteken. Voorkomen is immers beter dan genezen. De onderstaande tips helpen jou om ontstoken tandvlees te voorkomen.

– Zorg voor een goede mondhygiëne
Wil jij ontstoken tandvlees voorkomen? Dan is een goede mondhygiëne belangrijk. Waarom? Omdat tandplak dan verdwijnt. Voor een goede mondhygiëne moet jij jouw tanden regelmatig poetsen. Doe dit minimaal twee keer per dag en poets telkens minimaal twee minuten. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Spoel jouw mond dan ook regelmatig met mondwater. Je kunt daarnaast een tandenstoker gebruiken of flossen om tandplak tussen jouw kiezen en tanden te verwijderen.

– Ga regelmatig naar de tandarts
Veel mensen hebben een hekel aan de tandarts, maar toch is het verstandig om er jaarlijks heen te gaan. Doe dit zeker wanneer jij ontstoken tandvlees wilt voorkomen. Een tandarts controleert jouw gebit namelijk op tandplak en tandsteen. Bovendien kan hij je doorverwijzen naar de mondhygiënist als dit nodig is. Hierdoor verklein jij de kans op ontstoken tandvlees.

Geef een reactie