Je bekijkt nu Begin het jaar goed met fysiotherapie

Begin het jaar goed met fysiotherapie

Het nieuwe jaar is begonnen. En je kent het vast wel, “new year, new me”. En om dit na te kunnen gaan zal je 2019 achter je moeten laten. Dit kan je doen met fysiotherapie. Zo kan jij van de kwaaltjes en blessures afkomen die jij 2019 hebt opgelopen. Met een simpele afspraak of behandeling zit je weer goed in je vel en kan je 2020 jouw jaar maken. Klaar om er weer tegen aan te gaan. En ben je woonachtig in of rond om Den Haag? Dan is fysiotherapie Den Haag altijd in de buurt.

Hoe helpt het jou

Als je nog nooit bij een fysiotherapeut bent geweest, of van nature al geen sport man of vrouw. Dan zal je denken dat het allemaal wel met tijd over zal gaan. Maar een blessure kan soms meer last geven als je er juist niks aan doet. Dit is dan als je de spier of gewricht blijft overbelasten. Dit kan al zijn door lopen of simpel een verkeerde beweging maken.

Vaak zal een fysiotherapeut al snel door hebben wat jij voor blessure hebt. Dan kan het zijn dat jij meteen al er van verlicht wordt. Met behulp van sport tape om de spier groep wordt de druk verminderd en kan een alledaagse taak weer gewoon worden uitgevoerd zonder daar pijn bij te krijgen. Maar hoe werkt dit dan? De tape die om, bijvoorbeeld, jouw bovenbeen wordt gedaan zorgt dat de spieren goed bij elkaar blijven zitten en zo minder inspanning te hoeven leveren bij het bewegen. Het kan ook zijn dat als jij je enkel hebt verzwikt of iets dergelijks, dat er een soort strakke elastische sok om wordt aangeraden. Dit heeft eigenlijk hetzelfde effect. Het houdt de enkel strak en zo kan er meer druk op worden geleverd.

Dit zijn kleine en vaak voorkomende kwaaltjes. Maar het kan ook zijn dat jij al veel langer ergens last van hebt. En dat kan niet even worden opgelost. Dit zal meer aandacht en tijd kosten. Wat er ook nog wel vaak wordt gedaan, zijn oefeningen. Deze focussen zich dan op het versterken en herstellen. Denk aan een rek en strek oefening. Dit moet je of daar doen met begeleiding. Of ze geven jou het mee naar huis wat je moet doen. Met een dagelijkse routine ben je er zo van af. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe jij er mee om gaat en of je de oefeningen wel serieus voldoet.

Termijnen

Het kan dus zijn dat de ene blessure langer duurt dan de ander. En dit ligt er ook aan hoe lang je deze hebt, hoe het is gekomen en hoe heftig het is. Denk er aan dat het sowieso nooit kwaad kan om er even een afspraak te maken om het na te kijken. Want achter elk klein dingetje kan iets groters ontstaan. Loop dan ook niet te lang rond met pijn. En als je merkt dat het niet helpt, dan wordt er gekeken of er een andere oplossing is die wel positief effect heeft.

Geef een reactie