Je bekijkt nu Huidoneffenheden en wat je hieraan kunt doen

Huidoneffenheden en wat je hieraan kunt doen

Een grote meerderheid van alle Nederlanders heeft zo nu en dan of regelmatig last van huidoneffenheden. Huidoneffenheden zijn er in diverse vormen. Er kan sprake zijn ontstoken kliertjes, mee-eters, puistjes of zelfs hardnekkige acné.

In veel gevallen zijn er kleine huidontstekingen die de oneffenheden veroorzaken. Hoewel dit deels voorkomen kan worden met goede hygiëne, is volledig voorkomen doorgaans niet mogelijk. Ook genetische factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van oneffenheden.

In veel gevallen zijn huidoneffenheden gelukkig wel goed te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een cosmetische kliniek.

Vormen van acné

Acné kan zich in diverse vormen uiten. Het kan gaan om jeugdpuistjes, acné die ontstaat onder invloed van hormonen, acné die verergert bij krabben en baby acné. In de meeste gevallen gaat acné vanzelf over wanneer het met rust wordt gelaten, maar soms is een behandeling verstandig. Dit is met name het geval wanneer acné gepaard gaat met andere klachten. Ernstige vormen kunnen leiden tot een ziek gevoel. Bij acné zijn meestal de talgkliertjes verstopt. Talg wordt constant geproduceerd, meer wanneer de afvoer onvoldoende is door een verstopt talgbuisje, kan acné ontstaan. Soms is goed reinigen voldoende.

Gebruik hiervoor de juiste producten die de huid niet uitdrogen. Acné kan soms ook verminderd worden door regelmatig het kussensloop te verschonen. Kussenslopen die weinig worden verschoond dragen bij aan talgkliertjes die sneller verstopt raken.

Acné behandelen

Een acnébehandeling bij een cosmetische kliniek bestaat doorgaans uit een diepe reiniging. Hierbij wordt de huid intensief behandeld om de talgkliertjes te ontstoppen en zo de natuurlijke afvoer te verbeteren.

Hierbij wordt vaak gekozen voor een peeling. Bij een peeling wordt de bovenste laag van de huid los gemaakt. De huid gaat vervellen en zich op een natuurlijke wijze vernieuwen. Dit helpt vaak goed om hardnekkige verstoppingen te behandelen.

Het is ook mogelijk om de huid te behandelen met bacteriedodende middelen bij een kliniek. Deze behandeling wordt aangeraden bij hardnekkige, ernstige vormen van acné en wordt vaak iedere twee weken uitgevoerd. Een cosmetische kliniek kan aan de hand van een lichaam onderzoek een specifieke behandeling aanraden tegen acné.

Geef een reactie