Je bekijkt nu Last van incontinetie? Deze oplossingen kunnen je helpen

Last van incontinetie? Deze oplossingen kunnen je helpen

Incontinentie is niet iets waar men openlijk over praat, terwijl dit niet een raar onderwerp is. Ieder mens kan om een andere reden last hebben van incontinentie. Incontinentie is natuurlijk wel erg vervelend. Toch zijn er een aantal oplossingen die men kan proberen om het tegen te gaan. Ben je benieuwd welke oplossingen er dan precies zijn? Lees dan vooral hieronder verder voor meer informatie.

Soorten incontinentie

Incontinentie kan op elke leeftijd plaatsvinden. Er zijn echter wel verschillende soorten incontinentie die een mens kan hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de inspanningscontinentie, oftewel stressincontinentie. Dat betekent dat je urineverlies hebt als je bijvoorbeeld aan het hoesten of lachen bent. Dit wordt door mensen echt als vervelend ervaren. Als het gaat om een kleine hoeveelheid urineverlies, dan kan incontinentie ondergoed een goede oplossing zijn. 

Daarnaast heb je de aandrangincontinentie. In dat geval is het erg lastig om de drang om te plassen te onderdrukken waardoor je toch echt urineverlies hebt. Verder kan men last hebben van overloopincontinentie waarbij de zenuwen bijvoorbeeld niet naar behoren functioneren. Daarnaast kan een overactieve bekkenbodem de oorzaak zijn. Ga altijd even langs een arts als je niet zeker weet welke soort incontinentie jij hebt. Een arts kan je altijd het beste advies geven.

Plaswekker inzetten

Als het echt draait om bedplassen, dan wordt een plaswekker vaak aangeraden. Dit wordt het meeste ingezet tijdens het zindelijk maken van een kind. Er zit wel een training vast aan het gebruik van een plaswekker, omdat deze echt een aantal weken moet worden gebruikt om enig resultaat te zien. 

Een plaswekker bestaat in ieder geval uit verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is de zender. Er zijn verschillende soorten zenders, zoals plasbroekjes of bedmatjes. Hierin zit een sensor die een melding stuurt naar de ontvanger als er urineverlies wordt gedetecteerd. De ontvanger laat dan een alarm af gaan waardoor het kind wakker wordt. Hierdoor weet het kind dat de volgende stop het toilet is om verder te plassen.

Medicijnen proberen 

Als dit niet zo goed werkt, dan kan je altijd medicijnen proberen. Het is echter zo dat elk medicijn voor een ander doel wordt gebruikt. Zo kan je kiezen voor een medicijn die ervoor zorgt dat de blaas wordt opgerekt. Dit betekent dat de blaas groter wordt waardoor de blaas meer urine kan opvangen. Hierdoor wordt de kans op urineverlies wat verminderd. 

Voor kinderen wordt er vaak een ander medicijn voorgeschreven. Dit medicijn werkt echter als een ondersteuning tijdens het proces van het zindelijk maken. De aanmaak van urine wordt namelijk minder waardoor de kans op urineverlies ook kleiner wordt. Dit is fijn voor kinderen als zij een feestje hebben waar zij blijven overnachten.

 

Geef een reactie