Je bekijkt nu Wat helpt tegen een droge mond?

Wat helpt tegen een droge mond?

Heb je last van een droge mond? Wij helpen jou er graag vanaf. Pas wanneer je last hebt van een droge mond, besef je pas hoe belangrijk de aanwezigheid van speeksel is. Een droge mond heeft namelijk een vervelende impact op de algemene mondgezondheid. Mogelijke gevolgen zijn: slechte adem, tandvleesontsteking en vieze mondsmaak. Wij vertellen je graag wat je ertegen kunt doen.

Een gel neutraliseert de PH-waarde in je mond

Schaf gerust een gel aan. Deze gel zorgt ervoor dat de PH-waarde in je mond geneutraliseerd wordt. Ook wordt de kans op gaatjes en irritaties hierdoor heel erg verkleind. Het is een aanvulling op het natuurlijke speeksel. De gel bevochtigt, kalmeert en verzacht snel en doeltreffend de symptomen. De gel zorgt er ook voor dat je tandglazuur verstrekt wordt en dat je een frisse ademt hebt. Klik hier voor meer informatie over een droge mond.

Suikervrije snoepjes zetten je klieren flink aan het werk

Een van de meest verkochte snoepjes tegen een droge mond komt van DR. Katz. De Dr. Katz Dry Moth Lozenges zijn suikervrije smints die de klieren flink aan het werk zetten, waardoor er opvallend veel eigen saliva wordt gecreëerd. De meeste moeten wel heel erg wennen aan de smaak, maar dat wordt door velen voor lief genomen, want het resultaat mag er zeker zijn.

Spoelmiddel zorgt ervoor dat je slechte adem en droge mond verdwijnt

Een mondspoeling kan ook heel efficiënt zijn. Het werkt in principe hetzelfde als suikervrije snoepjes, alleen is het in de vorm van een spoelmiddel. Zo kun je zelf inschatten wat je prettig vindt werken. Ook zijn er verschillende spoelmiddelen tegen ademgeurklachten en een vieze smaak in de mond. Daarnaast voorkomt het een hoge zuurgraad en creëert een omgeving waarin slechte bacteriën worden ontmanteld. Bron: vraagdetandarts.nl.

Geef een reactie