Je bekijkt nu Een zakelijke zorgverzekering, is dat iets voor mijn bedrijf?

Een zakelijke zorgverzekering, is dat iets voor mijn bedrijf?

Als ondernemer is het belangrijk dat je een zorgverzekering afsluit. Je bent namelijk eigen baas en jij beslist zelf wat je doet. Er zijn heel veel soorten verzekeringen. Maar welke verzekeringen zijn er voor jou als ondernemer? En wat kunnen deze verzekeraars jou bieden? Dat leggen wij jou graag uit in deze blog.

Regel je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

In eerste instantie is het belangrijk dat je algemene voorwaarden opstelt voor je opdrachtgever en jezelf. Denk bijvoorbeeld aan de betaaltermijn, garantiebepalingen en levertijd, maar ook aan richtlijnen die je kunt volgen zodra er iets misgaat. Algemene voorwaarden zijn niet verplicht, maar op deze manier heb je een stevige basis.

Heb je goede voorwaarden opgesteld? Dan is het alsnog belangrijk om rekening te houden met een aansprakelijkstelling. Want jij, je bedrijf, je producten of je medewerkers kunnen alsnog letsel of schade veroorzaken bij anderen. Sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af? Dan worden dit soort schades keurig voor je afgehandeld. Op zoek naar een andere zorgverzekeraar? Dan is het zeker als ondernemer belangrijk om goed onderzoek te doen en meerdere zorgverzekeraars te vergelijken.

Werk je in de bouw? Dan raden wij deze zorgverzekering aan

Ben jij een aannemer, installateur of heb je een klusbedrijf? Dan is het verstandig om naast je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een Construction Allriskverzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je in ieder geval verzekerd voor schade aan een bouwwerk. Denk bijvoorbeeld aan schade dat ontstaat door een storm. Ook ben je verzekerd voor onderstaande aspecten:

  • Bouwmaterialen die je gebruikt tijdens de bouw;
  • Hulpmaterialen tijdens het bouwen, zoals steigers, gereedschap en bouwketen;
  • Diverse eigendommen van de opdrachtgever.

Maak onderscheid tussen privé-inboedel en zakelijke inventaris

Ga op zoek naar een zorgverzekeraar die privé en zakelijk scheidt. Hierdoor kun jij je bedrijf verzekeren voor diefstal en schade. Denk bijvoorbeeld aan brand, weersinvloeden of water. Hou je dit gescheiden? Dan heb jij de goedkoopste zorgverzekering te pakken.

Geef een reactie