Je bekijkt nu Alles wat je moet weten over het overstappen naar een andere zorgverzekering

Alles wat je moet weten over het overstappen naar een andere zorgverzekering

Aan het einde van het jaar mag iedereen overstappen van zorgverzekering. Dit kan vanaf 12 november 2019. Ben jij van plan om over te stappen? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten als je gaat overstappen. Het is namelijk heel belangrijk dat je alle stappen zorgvuldig doorloopt en dat jij je houdt aan de juiste inschrijvingsdata. Wij zetten het graag voor je op een rijtje.

Waarom zou je overstappen?

Misschien denk je: waarom zou ik eigenlijk overstappen? Over het algemeen zijn er verschillende redenen waarom men jaarlijks overstapt van zorgverzekering. Dit komt voornamelijk omdat je als je jaarlijks overstapt voorkomt dat je te veel premie betaalt. De premie kan namelijk per zorgverzekering enorm verschillen. Niet alleen de basisverzekering verschilt vaak, maar ook de aanvullende verzekering.

Overstappen kan ook voorkomen dat de dekking van je huidige zorgverzekering niet meer bij je past. Door over te stappen kun je weer kiezen voor een zorgverzekering die wel bij je past. Misschien is het zo dat je meer medicijnen slikt dan de voorgaande jaren en dat je huidige verzekeraar daar geen geschikt pakket voor heeft. Dan is het volkomen logisch dat je overstapt.

Ben je niet tevreden bij je huidige zorgverzekering? Ga dan gauw een zorgverzekering vergelijken.

Hoe werkt het overstappen?

Om het overstappen zo simpel mogelijk voor je te maken is het belangrijk dat jij je houdt aan een aantal stappen. Op deze manier kan er niks misgaan en heb jij binnenkort de goedkoopste zorgverzekering.

  • Zoek verschillende zorgverzekeringen uit en vergelijk ze.
  • Sluit vervolgens een verzekering af op de website bij een zorgverzekeraar.
  • Vervolgens krijg je van de nieuwe verzekeraar een bevestiging van je overstap.
  • Je oude zorgverzekering wordt automatisch voor je opgezegd.
  • Je kunt binnen 14 dagen kosteloos annuleren.
  • Binnen een paar dagen heb jij je nieuwe zorgverzekeringspasje in huis.

Geef een reactie