Je bekijkt nu De gezondheidsvoordelen van shisha’s roken zonder tabak

De gezondheidsvoordelen van shisha’s roken zonder tabak

Tegenwoordig beginnen steeds meer mensen de negatieve gevolgen in te zien van het roken van tabak. Om deze reden wordt tabakloos roken steeds populairder. Er komen steeds meer alternatieven beschikbaar, zoals het roken van shisha’s zonder tabak. Op deze manier kan men nog steeds genieten van de shisha-ervaring, maar dan zonder de negatieve gezondheidsrisico’s. In deze blog leggen we hier meer over uit.

De voordelen voor je gezondheid

Soms wordt er gedacht dat het roken van een shisha beter voor je is dan het roken van een sigaret. Dit komt omdat het een lekkere geur heeft. Dit is echter niet waar. Het roken van een shisha kan net zo slecht zijn voor je gezondheid als het roken van sigaretten. Dit komt omdat in beide tabak zit. Het grootste voordeel van een shisha zonder tabak is daarom dat het geen nicotine en teer bevat. Dit verkleint daarom ook de kans op keelkanker, mondkanker, en een longontsteking omdat er nu minder rook in de longen, hart en bloedvaten komt. Hiernaast produceert een tabakloze shisha minder koolmonoxide, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen.

Gezondere alternatieven

Een veel voorkomend alternatief voor tabak zijn shisha-smaakvloeistoffen. Dit zijn vloeistoffen gemaakt van een combinatie van glycerine, propyleenglycol en natuurlijke smaakstoffen. Deze smaakvloeistoffen smaken hetzelfde als traditionele tabak, met smaakjes zoals fruit en mint, maar hebben het voordeel dat ze minder schadelijk voor je zijn. Als bijkomend voordeel zijn ze vaak ook nog eens veganistisch en diervriendelijk. Een ander alternatief zijn tabakloze shisha-kooltjes. Deze zijn gemaakt van houtskool of bamboe in plaats van berkenhout of kokosnoot. Dit maakt ze een gezondere en milieuvriendelijke optie. Ze geven wel nog steeds dezelfde rook en hitte af als tabak kooltjes, waardoor ze dus hetzelfde zijn in gebruik.

Het kopen van shisha’s zonder tabak

Zoals in de inleiding vertelt, wordt het roken van shisha’s zonder tabak steeds populairder. Om deze reden verkopen steeds meer plekken alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens bij de shisha shop van Amy Deluxe voor goedkope opties. Daarnaast zijn ze in shisha lounges ook steeds meer te vinden. Op deze manier kan je ook samen met anderen op het terras genieten van een lekkere shisha zonder dat je je moet zorgen maken over de gezondheidsrisico’s.

Geef een reactie