Orthodontie in Nijmegen

Tegenwoordig is een beugel de normaalste zaak van de wereld. Bijna iedereen heeft er wel een of een gehad. In Nederland zijn ongeveer 355 orthodontisten waarvan er vier orthodontisten in Nijmegen zitten. Zoals je ziet is er genoeg keuze voor orthodontie in Nijmegen. 

Wanneer moet ik een beugel?

Zoals er al eerder is benoemd, is een beugel tegenwoordig heel normaal. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De tandarts zal je een beugel aanraden op het moment dat je tanden scheef staan, ze te dicht bij elkaar staan, je een overbeet hebt en ze bang zijn dat je er op latere leeftijd last van krijgt. Bij de orthodontie in Nijmegen ben je op de juiste plek voor het corrigeren van je gebit. Het zal wennen zijn zo’n beugel, maar het resultaat is het zeker waard. Daarnaast is het niet alleen goed voor je gebit, maar heb je ook minder kans op gaatjes en tandvleesziekten. 

Als kind wordt je tussen de 10 en 16 jaar naar de orthodontist gestuurd. Dit is omdat de kaakgroei dan nog bezig is en dus makkelijk te beïnvloeden. Hierdoor wordt de behandeling makkelijker. Bij volwassenen is het proces dus wat lastiger maar niet onmogelijk. Twijfel dus niet op latere leeftijd om een beugel te nemen.

De kosten van een beugel bij de orthodontie in Nijmegen

De prijzen voor een beugel verschillen per regio. Bij de orthodontie in Nijmegen is een consult ongeveer 20 euro. Verder zijn de kosten van de behandeling afhankelijk van de soort beugel en behandeling die nodig is. Voor een volledige behandeling, de onder- en bovenkaak, ligt het bedrag tussen de 2000 en 3000 euro in totaal. Dit is veel geld en houd mensen vaak af om een afspraak te maken, maar gelukkig kan dit vergoed worden door de zorgverzekering. Wel is het bedrag dat vergoed wordt verschillend voor kinderen onder de 18 jaar en volwassenen boven de 18 jaar. Bij kinderen valt de vergoeding namelijk vaak nog onder de zorgverzekering van de ouders waardoor ze vaak 100% vergoed krijgen. Bij volwassen valt het bedrag over het algemeen tussen de 60% en 80%. Wel moet je als volwassenen goed kijken of dit bij je basisverzekering valt of dat je je pakket aan moet passen.

Geef een reactie