Je bekijkt nu Therapie terwijl je reist of juist thuis blijft

Therapie terwijl je reist of juist thuis blijft

Als het mentaal niet zo goed met je gaat, of jullie relatie niet zo lekker loopt, kun je therapie overwegen. Misschien is het moeilijk voor je om uit huis te komen, of dit nu door mentale of fysieke beperkingen komt, of ben je op reis en niet in Nederland. Dan biedt een psycholoog op afstand voor jou of jullie wellicht uitkomst. Via Skype, FaceTime of WhatsApp kun je therapie volgen vanuit huis of vanuit het buitenland. Je hebt alleen een internetverbinding nodig. Je kunt gratis een kennismakingsgesprek plannen om te kijken of dit voor jou of jullie een optie kan zijn.

Kosten en verzekeringen

De platformen die gebruikt worden zijn gratis en vereisen in de meeste gevallen enkel een internetverbinding. Door deze kanalen te gebruiken, kan de psycholoog je op afstand helpen. Je kunt zelf kiezen of je wil bellen of chatten met een psycholoog. Er is zelfs de optie om anoniem therapie te volgen. De kosten voor een individueel gesprek van drie kwartier zijn 90 euro. Voor een sessie relatietherapie van een uur met een psycholoog op afstand en je partner betaal je 125. De basisverzekering in Nederland vergoedt online therapie niet. Internationale zorg-, reis- en expatverzekeringen vergoeden dit wel steeds vaker.

Gecertificeerde zorg op afstand

De professionaliteit en behandelingen voor een psycholoog op afstand zijn hetzelfde als een psycholoog op een gevestigde locatie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de zorg. Er zijn psychologen voor volwassenen, maar ook voor jongeren of kinderen. Als je het prettiger vindt, kun je kiezen om alleen te chatten met een psycholoog. Voor sommigen biedt deze vorm van therapie een prettigere basis, omdat zij niet hoeven te spreken bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je door chatten met een psycholoog meer los durft te laten. Voor anderen werkt het spreken in combinatie met iemand zien weer beter, omdat het een vertrouwensband opbouwt.

Een behandeling die bij jou past

Welke vorm van een psycholoog op afstand voor jouw prettiger is, bepaal jij zelf. Je kunt ook later besluiten om te veranderen van aanpak. Het voordeel van chatten is bijvoorbeeld dat je het gesprek kunt teruglezen, maar je kunt ook vragen of de behandelaar een mail stuurt met belangrijke punten uit het gesprek. De platforms die gebruikt worden zijn voorzien van goede versleuteling en de psychologen hebben ook hier beroepsgeheim, zodat je privacy gewaarborgd blijft. Instructies voor de verschillende platformen kun je ook vinden op de site.

Geef een reactie