Je bekijkt nu Revalideren na een operatie

Revalideren na een operatie

Revalideren na een operatie

Wanneer u een chirurgische ingreep heeft laten doen, is het mogelijk dat u nazorg moet krijgen om te revalideren. Er zijn verschillende soorten nazorg, poliklinische nazorg is bijvoorbeeld dat u terugkeert naar het ziekenhuis voor een afspraak bij de gespecialiseerde arts of u kunt bij uw plaatselijke arts behandeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat een verpleegkundige bij u thuis langskomt om u te verzorgen. Dit is nodig om te peilen hoe uw revalidatie verloopt. Elke revalidatie is anders, dit ligt aan de operatie die u heeft gehad. 

Voor elke revalidatie zijn er echter een aantal punten waar u mogelijk op moet gaan letten.

Instructies

Voor uw nazorg zal uw arts een aantal instructies meegeven dat het revalidatieproces zal starten. Zorg er altijd voor dat u de instructie van de arts opvolgd, deze heeft het beste inzicht als het gaat om uw gezondheid. Het opvolgen van de instructies van de arts zal ook voor een bevorderend revalidatieproces zorgen, zodat u weer gezond wordt.

Voeding

Door een operatie kan het zijn dat u misselijk bent of een verstopt gevoel heeft. Ook al heeft u geen hongergevoel of trek, zal het belangrijk zijn om de juiste voeding te consumeren. Uw arts schrijft u een dieet voor, dat samenhangt met de genezing van uw chirurgische ingreep. Vraag aan uw arts wat u kan doen om te helpen bij het revalidatieproces, u kunt bijvoorbeeld navragen of u vitamine B12 supplementen kunt innemen.

Beweging

Wanneer u weer op uw benen kunt staan, is het belangrijk dat u weer begint met genoeg beweging. Dit zal allereerst door uw arts gevraagd worden. Een arts kan u naar aanleiding van het soort operatie dat u heeft ondergaan, adviseren hoeveel u mag en kan bewegen. Door te bewegen kunt u complicaties tijdens het revalidatieproces voorkomen, maar wees voorzichtig! Te veel beweging kan weer voor meer complicaties zorgen. Volg daarom altijd het advies van de arts op.

Hulp

Pijn hoort op een aanvaardbaar niveau te blijven, een continue verhoogde pijn kan duiden op een complicatie. Wees daarom niet bang om hulp te vragen bij pijn. Dit kan voor iedereen verschillende dingen omvatten. Hulp bij de dagelijkse zaken van familie of vrienden, pijnbestrijding door middel van pijnstillers of een bezoek aan de dokter. Of gewoon het nemen van extra vitaminen van Curesupport voor een energierijke dag. Luister naar uw lichaam wanneer het iets aangeeft.

 

Geef een reactie