Je bekijkt nu Slimme investeringen in je huis 

Slimme investeringen in je huis 

Heb je een eigen woning en wil je prettiger wonen of simpelweg de waarde van je woning verhogen? Dan zijn er bepaalde slimme investeringen die je kunt doen. Hierdoor wordt het woonplezier vergroot en stijgt de waarde van je woning. Benieuwd waar jij in kunt investeren? Lees dan verder en ontdek! 

Uitbouw 

Je kunt je woning uitbreiden met een dakkapel of uitbouw. Meer woonruimte betekent meer oppervlakte en dus een groter wooncomfort. Bovendien wordt je woning meer waard van zo’n investering. Het is dus een investering die haarzelf (deels) terugverdient.  

Badkamer of keuken renoveren 

De badkamer en keuken zijn onderdelen van je woning die je bij de aankoop van de woning aanpast (of in de direct opvolgende tijd). Wanneer je al een langere tijd in dezelfde woning woont kan je smaak veranderen, waardoor de badkamer of keuken verouderd aanvoelt. Of misschien wil je kiezen voor een logischere indeling. Investeren in duurzame kookmethodes zoals keramisch of elektrisch zijn ook altijd slimme investeringen. Zo stoom je je woning namelijk klaar voor een duurzame toekomst. 

Waterontharder 

Met een waterontharder worden middels ionenuitwisseling worden calcium- en magnesiumionen door de harsbolletjes uitgewisseld tegen natriumionen. Het ‘onharde water’ wordt ook wel zacht water genoemd.  

Duurzaamheid 

In duurzaamheid investeren is altijd een goed idee. Denk aan een elektrische CV-ketel, warmtepomp of zonnepanelen. Er zijn zelfs nog bepaalde subsidies mogelijk voor de verduurzaming van je woning. Informeer hiervoor bij de gemeente. 

Wanneer investeren in je huis? 

Wanneer is het dan verstandig om te investeren in je huis? Nou, hier kunnen diverse redenen voor zijn. Misschien wil je simpelweg meer wooncomfort. Of wellicht heb je nog wat spaargeld over waar je liever geen belasting over betaald. Een andere reden kan zijn dat je je woning binnenkort wilt verkopen en op deze manier een hogere vraagprijs kunt stellen. Allemaal goede redenen om te investeren in je woning. 

Geef een reactie