Verschillende soorten zorgwoningen

Verschillende soorten zorgwoningen

In Nederland worden mensen steeds ouder. Dat is uiteraard een groot voordeel, maar het punt is dat oudere mensen vaak ook meer zorg nodig hebben. Vroeger gingen de meeste mensen dan automatisch naar een bejaardentehuis, maar gelukkig is dat in deze tijd niet meer noodzakelijk. Tegenwoordig zijn er namelijk verschillende soorten zorgwoningen. Zo kunnen veel mensen op latere leeftijd ook autonoom leven en in hun eigen woning blijven wonen. Dat vinden veel mensen erg belangrijk. Maar welke verschillende zorgwoningen zijn er dan allemaal? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Zorghotel

Heb je tijdelijk zorg nodig? In dat geval kun je ervoor kiezen om naar een zorghotel te gaan. Een zorghotel is bedoeld voor mensen die tijdelijk een verblijf zoeken. Het is voor mensen die geen volledige ziekenhuiszorg nodig hebben, maar ook niet helemaal zelfstandig thuis kunnen wonen. Na een ziekenhuisopname kun je bijvoorbeeld in een zorghotel verblijven om te herstellen. Het wordt overigens niet voor niets een zorghotel genoemd. Het is namelijk van alle gemakken voorzien.

Mantelzorgwoning

Heb je langdurige zorg nodig, maar wil je graag thuis blijven wonen? Dan heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om een mantelzorgwoning te huren en kopen. Dit is een verplaatsbare wooneenheid die op het terrein van een bestaande woning kan worden geplaatst. Uiteraard heb je dan wel een grote tuin nodig. Het voordeel van een mantelzorgwoning is dat je zelfstandig blijft wonen en tegelijkertijd de zorg dichtbij je huis hebt.

Aanleunwoningen

Heb je geen grote gezondheidsproblemen, maar weet je wel dat je langdurig zorg nodig hebt? Dan kun je verhuizen naar een aanleunwoning. Deze woning zit aan een verzorgingstehuis vast of staat er dichtbij. Het voordeel van een aanleunwoning is dat je van de diensten en zorg van het verzorgingstehuis gebruik kunt maken en tegelijkertijd zelfstandig kunt blijven wonen.

Advies nodig?

In deze tekst hebben we verschillende soorten zorgwoningen besproken. Heb je advies nodig of wil je een zorgwoning kopen of huren? Dan kun je een mantelzorgwoning huren van Thuis aan Huis. Ook kun je voor tijdelijke huisvesting van Dit is Plek gaan. We wensen je veel succes met de zoektocht.

Geef een reactie