Je bekijkt nu Weet hoe je sappen op de juiste manier kunt consumeren om optimale voordelen te krijgen

Weet hoe je sappen op de juiste manier kunt consumeren om optimale voordelen te krijgen

Wie kent niet de voordelen van het consumeren van verse fruit- en groentesappen? Het lijkt erop dat iedereen dat al weet. Wil je gezonde en lekkere biologische fruit- en groentesappen kopen, dan kun je bij Superfoodguru sappen kopen. Het consumeren van sappen is de juiste oplossing wanneer je fruit of groenten niet direct kunt consumeren. Door fruit- en groentesappen te maken, kun je nog steeds profiteren van de goedheid van fruit en groenten door drankjes te serveren die gemakkelijker te consumeren zijn en een heerlijke smaak hebben. Om echter optimaal van de voordelen van groenten en fruit te genieten, zijn er verschillende manieren waarop je moet letten wanneer je sappen maakt of koopt.

Bepaal het aantal calorieën in vruchtensap

Hoewel vruchtensap een drank is die gezond is voor het lichaam, weten niet veel mensen dat vruchtensap meer calorieën kan bevatten. Wanneer het fruit wordt geplet met behulp van een sapcentrifuge, komt het suikergehalte in het fruit vrij, waardoor het aantal calorieën toeneemt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat als je zoetstoffen of andere ingrediënten toevoegt, het aantal calorieën nog meer zal toenemen. Om dit onder controle te houden, is het beter dat je bij het kopen of maken van sap let op de samenstelling en sappen kiest die zijn gemaakt van fruit en groenten. Groenten die veel vezels bevatten, kunnen het aantal calorieën dat door fruit vrijkomt regelen. Naast het toevoegen van groenten is het toevoegen van granen, noten, melk of yoghurt ook een geweldige manier om je sappen nog voedzamer en eiwitrijker te maken, naast het feit dat ze nog unieker en gevarieerder zullen smaken.

Consumeer het sap zodra de verpakking is geopend of nadat het is gemaakt

Een andere manier om het meeste uit het sap dat je consumeert te halen, is door het sap dat je net hebt gemaakt op te drinken. Als je een sap koopt, moet je het opdrinken zodra je het deksel opent. Sap dat te lang op kamertemperatuur wordt bewaard, zal snel bederven en een bron van bacteriën worden. Hoewel je het in de koelkast kunt bewaren, geldt dat alleen voor sappen die helemaal niet zijn geopend. Als de verpakking is geopend, moet je deze onmiddellijk opdrinken. Zo haal je optimaal voordeel uit het sap.

Laat het vruchtvlees niet in de fles of in de sapcentrifuge

De laatste tip: als je sap maakt of koopt, laat de pulp of vezels dan niet in de sapcentrifuge of in de fles zitten. De resterende vezels hebben eigenlijk de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van je lichaam. Bovendien is het zonde als je het gekochte of gemaakte voedsel laat liggen en weggooit.

Geef een reactie