Je bekijkt nu De voordelen van een personal trainer

De voordelen van een personal trainer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Personal trainers zijn de perfecte oplossing voor iedereen die in vorm wil komen en gezond wil blijven. Er zijn veel mensen op deze markt, dus is er veel vraag naar personal trainers. Als je wilt afvallen of aan spiermassa wilt winnen en je lichaam in de goede richting wilt laten bewegen, is het hebben van een personal trainer van essentieel belang.

Voordelen van personal trainer

Ze geven je alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken en ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal functioneert. Hier zijn een paar voordelen van het hebben van een personal trainer.

Doelen stellen

Het eerste wat een personal trainer kan doen om je te helpen in vorm te komen is doelen stellen. Een personal trainer zal weten hoe je je doelen zo kunt stellen dat ze realistisch en haalbaar zijn. Hij kan je ook uitdagen zonder dat je te veel hooi op je vork neemt – niemand vindt het immers leuk om zichzelf enorme doelen te stellen die vervolgens onmogelijk blijken.

Personal trainers zijn experts in het begrijpen waar hun cliënten staan en wat voor hen geschikt is. Als je bijvoorbeeld nieuw bent in lichaamsbeweging, zal je personal trainer je niet hetzelfde schema geven dat iemand met jarenlange ervaring zou doen. Je personal trainer zal beginnen met te vragen naar je huidige fitness niveau en dan zijn training daarop afstemmen zodat die perfect voor je is.

Als doelen stellen voor gewichtheffen niet echt je ding is of als je er ’s morgens niet warm van wordt, is dat ook geen probleem: er zijn talloze andere manieren waarop een personal trainer je kan helpen je routine een kickstart te geven!

Leestip: personal trainer kosten

Vooruitgang bijhouden

Een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt doen is je vorderingen bijhouden. Je kunt een gezondheidsapp gebruiken om precies bij te houden hoeveel calorieën je verbrand hebt, hoeveel stappen je in de loop van de dag zet (en of je al dan niet aan je 10.000 stappen komt), en ook je gewicht en lichaamsvetpercentage bijhouden.

Je moet ook bijhouden wat je eet door een app te gebruiken. Afhankelijk van welke je kiest, vertellen die apps je precies hoeveel calorieën en voedingsstoffen er in welk voedsel of drank dan ook zitten die je in het systeem stopt. Door alles wat je eet en drinkt bij te houden met een app als deze, en ook al je trainingen bij te houden met een andere app, is het gemakkelijk om precies te zien op welke gebieden verbetering nodig is.

Als apps niet echt motiverend genoeg voor je zijn, is een andere optie het inhuren van een personal trainer die je onderweg kan helpen motiveren en aanmoedigen door op te komen dagen op tijden die voor jouw schema werken.

Blessures vermijden

Je hebt waarschijnlijk chronische blessures opgelopen door een slechte trainingstechniek.

Misschien heb je een gescheurde rotator cuff gehad, een verrekte hamstring, of zelfs een tenniselleboog die je gedwongen heeft tijd vrij te maken van je training.

Deze blessures kunnen duur en tijdrovend zijn om te genezen, en ze hebben je misschien maandenlang uit de sportschool gehouden.

Personal trainers zijn professionals die je kunnen leren hoe je blessures kunt voorkomen en toch dezelfde resultaten kunt bereiken.

Ze kunnen je de juiste technieken laten zien waarmee je hard kunt werken zonder een blessure te riskeren, en ervoor zorgen dat je sessies een goed tempo hebben zodat je lichaam voldoende herstel heeft voor het bij een volgende sessie weer in overdrive gaat.

Resultaten boeken

Met een trainer leer je de beste methoden om te trainen om de resultaten te krijgen die je wilt.

Met een trainer kun je bijvoorbeeld een consequente trainingsroutine ontwikkelen.

Je kunt met je personal trainer ook doelen stellen en je vorderingen bijhouden.

Uitgelicht: personal trainer voor ondernemers

Tijdsbesparing

Je trainer kan je helpen het meeste uit elke sessie te halen. Veel mensen gaan naar de sportschool en verspillen tijd aan oefeningen die hen niet dichter bij hun doelen helpen komen. Bijvoorbeeld, als je doel is je buikspieren te zien, maar je je de laatste keer dat iemand je een compliment over je benen gaf niet meer kunt herinneren, is al je tijd besteden aan oefeningen die met je benen te maken hebben waarschijnlijk geen goed gebruik van je kostbare trainingsuren. Je trainer helpt je gericht te trainen, zodat elke training afgestemd is op wat JIJ wilt bereiken.

Bovenop de tijdsbesparing door je te concentreren op effectieve oefeningen, betekent het hebben van een personal trainer helemaal minder tijdverlies in de sportschool door blessures. Trainen met een trainer zorgt ervoor dat je oefeningen goed uitvoert en blessures vermijdt; als extra bonus betekent dit ook efficiëntere trainingen omdat je geen tijd verspilt met rusten tussen reps!

Personal trainers helpen je je doelen te bereiken en jezelf veilig te houden.

Het hebben van een personal trainer kan je helpen al het bovenstaande te bereiken.

Een personal trainer stelt een trainingsroutine samen die op je specifieke doelen en behoeften is afgestemd, beoordeelt je conditie en past de trainingen daaraan aan, leert je de juiste vorm voor oefeningen en corrigeert eventuele slechte gewoonten, en houdt je tijdens de hele training in de gaten om te zorgen dat je veilig blijft.

Daarom is het zo belangrijk dat je een gediplomeerde personal trainer kiest die er voor kan zorgen dat je veilig traint terwijl je op weg bent naar gezondheid.

Geef een reactie