Je bekijkt nu De wasguide voor je voetbaltenue

De wasguide voor je voetbaltenue

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je investeert in een voetbaltenue voor je kind of voor jezelf. Je wilt dan natuurlijk ook dat deze zo lang mogelijk mee gaat en mooi blijft. Mooi blijven is toch nog lastig, aangezien je het voetbaltenue waarschijnlijk zult dragen bij een potje voetbal en dan sta je niet stil.

Wat is dan een goede manier om het voetbaltenue te onderhouden? Hier wat tips!

Was zo snel mogelijk

Vlekken en kledingstukken zijn dingen die je het liefst wilt vermijden, voornamelijk hardnekkige vlekken die je met veel moeite nog maar net kunt verwijderen. En laat grasvlekken die je oploopt bij het voetballen nou net van die hardnekkige vlekken zijn. Een eerste tip is om niet te lang te wachten met het wassen van de kleding, kies er het liefst voor om het tenue dezelfde dag nog te wassen. Zorg er daarbij niet voor dat je wasmachine overvol zit. Met een (bijna) lege wasmachine kan de vlek extra goed bestreden worden.

Nog een extra tip, keer het tenue binnenstebuiten als je het gaat wassen. Dit voorkomt dat de kleuren vervagen.

Temperatuur en wasprogramma

Voor alles wat je wast is het van belang dat je bekijkt wat de juiste was temperatuur is. Zo staat ook op het label van het voetbaltenue aangegeven wat de juiste temperatuur is om te wassen. Vaak is dat maximaal dertig á veertig graden, maar dit is niet genoeg om vlekken te verwijderen. Gelukkig kan het vaak geen kwaad als je het tenue wat warmer was, op zo’n zestig graden. Maak gebruik van krachtige, bijvoorbeeld vloeibare zeep. Vloeibare zeep werkt vaak beter dan poeder. Naast dat er zeep in de wasmachine gaat, is het een idee om de vlek van tevoren in te smeren met bijvoorbeeld een vlekverwijderaar.

Wist je dat sommige wasmachines een speciaal programma hebben voor voetbalkleding of sportkleding in het algemeen? Dit programma wast op een hoge temperatuur, maar wast ook een andere wijze. Als je wasmachine niet over dit programma beschikt, maak dan gebruik van een lang wasprogramma.

 

Vermijd de droger!

Voetbalkleding is van een materiaal gemaakt wat snel opdroogt. Het tenue heeft dus de hulp van een droger helemaal niet nodig. Als je de kleding in de droger laat drogen, kan het materiaal juist beschadigen of kan de kleur aangetast worden. Het beste is dus om de kleding aan de lucht te laten drogen.

Met behulp van deze tips ziet het voetbaltenue er naar een beetje aandacht weer als nieuw uit!

Geef een reactie