Je bekijkt nu Een goede gezondheid bereik je zo

Een goede gezondheid bereik je zo

Om in goede gezondheid te blijven moet je op heel veel zaken letten, een gezonde levensstijl omvat tal van aspecten en er zijn boeken vol geschreven door artsen en gezondheidswetenschappers over wat je zoal kan doen om ziektes en aandoeningen te vermijden. Hieronder hebben we voor jou tien tips verzameld die door veel specialisten als belangrijk gezien worden wil je fysiek en mentaal aan de top blijven!

1. Maak dagelijks een stevige wandeling of fietstocht

Wandelen en fietsen is, als je er een beetje het tempo inhoudt en het minstens een half uur per dag doet even goed als een dagelijks bezoek aan de fitnessclub.

2. Stretch elke ochtend

10 minuutjes rekken en strekken ’s ochtends helpt je lichaam voor te bereiden op alle fysieke inspanningen van de dag, geeft je een onmiddellijke energieboost en helpt je geest te focussen.

3. Voeg omega-3 aan je dieet toe

Essentiële vetzuren zoals omega-3 kan je vinden in vis (vooral dan vette vis zoals zalm of tonijn) of in noten en granen. Ze zijn belangrijk voor een goede cholesterol maar ook voor een mentaal evenwicht en het voorkomen van depressies.

Leestip: Snel afvallen na bevalling | Verantwoord dieet tijdens of na zwangerschap

4. Drink veel water

Te weinig drinken kan zorgen dat je honger krijgt. Wil je vermijden dat je teveel gaat eten vanwege een vals hongergevoel dan is het dus belangrijk veel water te drinken (vermijd gesuikerde drankjes en overdreven veel fruitsap). Water zorgt bovendien voor een goede verdeling van alle voedingsstoffen over je hele lichaam.

5. Als je vitamines slikt kies dan de juiste

Het probleem met multivitamine tabletten is dat ze ons vaak een hoge dosis vitamines geven die ons lichaam niet in één keer kan opnemen. Bovendien bevatten ze soms vitamines die we helemaal niet extra moeten nemen. Bespreek met je arts welke vitamines jij nodig hebt en op welke tijdstippen van de dag je deze best kan nemen.

6. Poets je tanden goed en flos

Tandbederf zorgt voor bacteriën die in je bloedcirculatie kunnen terechtkomen en zo allerlei ontstekingen kunnen veroorzaken en zelfs hartproblemen. Poets daarom minstens twee keer per dag en flos regelmatig.

7. Blijf van de suiker af

Suiker heeft zo goed als geen nutritionele waarde en is nochtans erg rijkelijk aanwezig in het westerse dieet. Het veroorzaakt bovendien veel gezondheidsproblemen zoals overgewicht, hartziektes en depressies.

Uitgelicht: Tips om overtollige kerstkilootjes te voorkomen en verliezen

8. Probeer zelfs voor de televisie een klein beetje lichaamsbeweging te nemen

Lopen op een loopband, fietsen op een rolfiets of zelfs het werken met lichte gewichtshalters zijn allemaal zaken die je perfect kan combineren met kijken naar je favoriete programma.

9. Slaap voldoende

Minder dan 7 uur per nacht slapen doet je cortisol-niveau stijgen waardoor je last kan krijgen van depressies en gewichtstoename.

Geef een reactie