Heb jij recent in het ziekenhuis te horen gekregen dat je onder het mes moet om jouw klachten te verlichten? Dan is het volkomen te begrijpen dat je momenteel met ontzettend veel vragen zit. Hierbij gaat het hoogstwaarschijnlijk om vragen over de operatie zelf, het herstel en waar je allemaal rekening mee moet houden op de dag van de operatie. Om te voorkomen dat je angstig jouw operatie tegemoet gaat, geven wij je in dit artikel graag enkele tips waarmee jij je in alle rust kunt voorbereiden op wat komen gaat. Lees snel verder en ga binnenkort een stuk zelfverzekerder richting het ziekenhuis!
#1 Heb belangrijke documenten bij de hand
Voordat je in de auto stapt om richting het Ommelander Ziekenhuis in Groningen te gaan voor jouw operatie, is het ontzettend belangrijk om alle belangrijke document bij je te hebben. Hierbij gaat het om documenten, zoals:
- Legitimatie (paspoort, indentiteitskaart of een rijbewijs)
- Polisblad van je zorgverzekeraar of zorgpas
- Afspraakbevestiging
#2 Vergeet je medicatie niet mee te nemen
Tijdens een opname in het ziekenhuis is het ontzettend belangrijk om een actueel medicatieoverzicht mee te nemen. Dit overzicht kan je gemakkelijk opvragen bij de apotheek. Hierin staat onder andere voor welke medicijnen je overgevoelig of zelfs allergisch bent, zodat het ziekenhuis hier rekening mee kan houden. Wanneer je alleen zelfzorggeneesmiddelen van de drogist gebruikt, dan neem je deze medicijnen inclusief het bijbehorende doosje mee.
#3 Dagelijkse benodigdheden zijn een musthave
Moet jij op zeer korte termijn een heupoperatie ondergaan? Dan is het handig om te weten dat je hiervoor ongeveer dezelfde spullen meeneemt als wanneer je op vakantie gaat. De kans is in een ziekenhuis ontzettend groot dat je op een zaal komt te liggen met andere mannen en vrouwen, waardoor nachtkleding essentieel is. Daarnaast mag comfortabele kleding en schoenen voor overdag niet ontbreken zodat je zonder zorgen kunt rondlopen. Verder moet je aan alledaagse benodigdheden denken als toiletartikelen, een bril en misschien zelfs een rollator.
#4 Laat rookwaren alsjeblieft thuis
Als laatste tip willen we je graag nog meegeven dat het verstandig is om jouw rookwaren thuis te laten. Ziekenhuizen zijn namelijk al enkele jaren een rookvrije omgeving, waardoor je in de directe omgeving niet mag roken. Hierdoor is er over het algemeen geen mogelijkheid om te roken, wat betekent dat je er ook niet constant aan herinnerd wordt. Er staan immers geen mensen te roken wat ervoor zorgt dat jij niet in de verleiding komt. Dit maakt het stoppen met roken aanzienlijk makkelijker. Bovendien herstellen niet-rokers sneller van een operatie en is de kans op eventuele complicaties kleiner. Dat wil toch iedereen?!