Je bekijkt nu Draag zorg voor je lichaam

Draag zorg voor je lichaam

Meer dan ooit willen mensen, zowel mannen als vrouwen, er goed uit zien. In tijden van body shaming is het niet eenvoudig om volslank te zijn. Zowel innerlijk als uiterlijk wil iedereen perfect zijn. Dat is niet nodig, maar het is wel belangrijk om je goed in je vel te voelen. Wij geven je enkele tips.

Cheat day

Sporten is gezond. Het is een leuze die je wel bekend in de oren klinkt. Toch is het voor veel mensen moeilijk om een halfuurtje te joggen of naar de fitness te gaan. Het is immers verleidelijk om in de zetel te hangen met comfort food. Laten we eerlijk zijn: je drinkt graag eens iets of eet al eens graag een lekkere pizza. Eens zondigen kan helemaal geen kwaad, maar een goed evenwicht is belangrijk. Las één keer per week een zogenaamde cheat day. Op die dag mag je zondigen, terwijl je de rest van de week wel gezond eet en leeft. Door deze dag in te lassen zal je je dieet of de gezonde levensstijl die je jezelf hebt aangemeten langer volhouden. Het is ook een goed idee om op voorhand een weekmenu uit te stippelen. Zo weet je zekere dag je genoeg groenten en fruit eet en je lekker, maar toch gezond eet.

Supplementen

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om supplementen te nemen. Vaak is dit nodig als je een dieet volgt of als je bijvoorbeeld veganist bent, omdat je niet genoeg vitaminen uit je voeding haalt. Deze supplementen kunnen vitaminen zijn, maar ook jodium of kalium. Het klinkt misschien heel chemisch, maar er zijn goede supplementen op de markt die je bijvoorbeeld in een online apotheek kan je deze vinden.

Niet alleen online vind je deze supplementen, ook in de supermarkt, drogisterij of fysieke apotheek vind je wat je zoekt. Denk eraan dat in Nederland, maar ook in een online apotheek in België regels zijn opgelegd rond die supplementen en dat elke verkoper deze wetgeving moet volgen. Je kan er dus zeker van zijn dat de supplementen die je bij een erkend verdeler koopt veilig zijn.

Je herkent het gevoel misschien: de druk om te voldoen aan de maatschappelijke eisen is groot. Wie niet doorsnee is, maar zich wil uiten door opvallende kledij te dragen of geen lichaam als een topmodel heeft, voelt zich snel bekeken. De ene kan hier makkelijker mee om dan de andere, maar je mentale gezondheid is ontzettend belangrijk. Vind dus een manier om je niet te laten beïnvloeden door wat anderen denken en doe waar jij je goed bij voelt. Je zelfvertrouwen zal een boost krijgen als je een levensstijl vindt die bij je past waardoor je beter in je vel zit.

Geef een reactie