Je bekijkt nu Werken in de beautybranche? Dan zijn deze opleidingen iets voor jou

Werken in de beautybranche? Dan zijn deze opleidingen iets voor jou

Voor veel mensen is het een aantrekkelijk idee om te werken in de beautybranche. Zo kom je elke dag in contact met veel verschillende mensen, waardoor het sociale banen zijn. Maar ook kun je op een bepaalde manier je creativiteit en talent uiten die je bij andere beroepen niet heel erg kwijt kunt. Denk aan beroepen zoals een schoonheidsspecialist, make-up-artists, kappers en nagelstylisten. Als je je zou willen specialiseren in een van deze velden zijn er talloze opleidingen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een schoonheidsspecialist opleiding Nijmegen overwegen, of een kappersopleiding in omstreken. Hier hebben we wat opties op een rijtje gezet. 

 

Mogelijke opleidingen tot schoonheidsspecialist

Een schoonheidsspecialist is er om jou je innerlijke schoonheid te laten ontdekken en te omarmen. In de 21ste eeuw zijn we constant omgeven door werk en mensen die wat van ons willen. Daardoor hebben we erg veel stress. Een schoonheidsspecialist kan je helpen ontspannen en wat huidverzorging geven die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan verzorging van acne, een huidverbeterende massage, bindweefselmassage of permanente make-up. Verschillende instanties leiden je op om schoonheidsspecialist te worden. Denk bijvoorbeeld aan een schoonheidsspecialist opleiding Apeldoorn. Ook in de Randstad zijn erg veel verschillende opties om jezelf op te leiden tot schoonheidsspecialist. De opleidingen duren doorgaans zo’n twee jaar op niveau 3.

 

Opleidingen om make-up artist te worden

Het gezegde luidt misschien dat echte schoonheid ligt in natuurlijke schoonheid, maar make-up hoeft ook geen alles-of-niets-situatie te zijn. Iedereen mag zich realiseren dat ze zonder make-up er perfect uit zien. Maar iedereen mag zich ook realiseren dat er niks mis is met soms wat make-up opdoen om je mooi te voelen. Een make-up artist is gespecialiseerd in het opdoen en perfectioneren van mooie make-up. Er zijn verschillende specialisaties binnen het veld van make-up artists. Zo zijn er allround make-up artists die erg breed zijn opgeleid en goed zijn in het opdoen van alle vormen van make-up. Ook heb je fashion & beauty make-up artists, die gespecialiseerd zijn in het opdoen van make-up conform mode. 

 

Opleidingen tot kapper of kapster

Een van de bredere beroepen binnen de beautybranche is wel die van kappers en kapsters. Zo raken mensen al sinds een jonge leeftijd in contact met kappers om hun haar te laten knippen of te laten verzorgen, maar er is veel meer te vinden in dit vakgebied dan slechts het bijknippen van iemands haar. Zo kun je ook hierin je creativiteit kwijt door verschillende wensen van klanten waar te maken en ze een stijl te geven die meedoet aan de moderne trends of juist erg uniek is. Ook kom je elke dag in contact met veel verschillende mensen, waardoor ook een kapper een erg sociaal beroep heeft. Een kappersopleiding is erg interactief en praktisch ingesteld.

 

Opleidingen om nagelstylist te worden

Als je erg dol bent op beauty en verzorging, maar niet per se aan de huid of het haar van mensen wilt zitten, is een opleiding tot nagelstylist of nagelstyliste wellicht wel iets voor jou. Dagen van nagelstylisten zijn afwisselend omdat je in contact komt met verschillende stijlen en trends binnen de modewereld. Net als alle andere beroepen hierboven kun je eindeloos je creativiteit en talent kwijt, maar ben je wellicht ook meer gespecialiseerd. Er zijn verschillende mogelijkheden als je een opleiding wilt volgen tot nagelstylist. Zo heb je een opleiding blush treatment of een opleiding gelpolish, die allebei verschillende doelen en vaardigheden aanleren. 

Geef een reactie