Je bekijkt nu Zo zorg je het hele jaar door voor genoeg vitamine D

Zo zorg je het hele jaar door voor genoeg vitamine D

Nu veel mensen al een jaar of langer niet op vakantie zijn geweest en de winter volop aan de gang is, is het tijd om weer eens aandacht te besteden aan je vitamine D. Dit helpt je namelijk om onder andere calcium en fosfor uit voeding op te nemen wat weer goed is voor je botten, tanden, spieren en je immuunsysteem. Vitamine D zit in bepaald eten, maar de makkelijkste manier is om lekker naar buiten te gaan, want je lichaam kan door middel van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Dus eet gezond, ga wat vaker de deur uit, of boek een vakantie richting de zon!

Ga op vakantie naar de zon

De leukste manier om aan je vitamine D te komen is een lekkere vakantie naar de zon. Je kunt in de zomervakantie naar een warm land gaan, iets wat veel mensen doen, of er juist voor kiezen om begin van het jaar of einde van het jaar weg te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een zonvakantie in november boeken. In de zomer geniet je dan van de fijne temperaturen in Nederland en zodra het hier koud wordt, ga jij nog even naar de zon! Wintersport is overigens ook een goede manier om veel buiten te zijn en vitamine D aan te maken. Genoeg keuze dus om een vakantie te boeken die ook nog eens goed voor je is!

Wat je thuis kunt doen

Alhoewel een zonvakantie wel de leukste manier is om vitamine D binnen te krijgen, kun je ook bepaalde voeding eten. Zo zit het namelijk in vette vis, vlees en eieren en wordt vitamine D bijvoorbeeld ook toegevoegd aan halvarine en margarine.

Behalve gezonde voeding, kun je natuurlijk ook thuis wat meer naar buiten gaan. Loop tussen de middag even een rondje of pak wat vaker de fiets in plaats van de auto.

Geef een reactie