Je bekijkt nu Fysio in Scheveningen: weer pijnvrij bewegen met fysiotherapie

Fysio in Scheveningen: weer pijnvrij bewegen met fysiotherapie

Soms merk je wel eens dat je iets verrekt hebt in een spier bijvoorbeeld. Dit kan vanzelf weer over gaan maar de pijn kan ook aanhouden. Meestal ga je dan eerst even langs de huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar een fysiotherapeut. In dit artikel gaan we je alles vertellen over een fysiotherapeut wat jij moet weten.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut kan vanuit een eigen praktijk werken maar ook vanuit een zorginstelling, verzorg of verpleeghuis. Een fysiotherapeut is vrij flexibel hij kan namelijk ook bij mensen thuis langs gaan. Als je de eerste keer naar de fysiotherapeut gaat zal je eerst een gesprek voeren. In dit gesprek wil hij alles weten van de pijn die je hebt zodat hij een behandel plan kan gaan maken. Het is belangrijk dat je in zo’n eerste gesprek eerlijk bent over je pijn en dat je specifiek bent. Zo kan hij het beste een plan maken die op jou is gebaseerd. Pas de volgende keren zal je aan de slag kunnen gaan.

Hoe gaat een fysiotherapeut te werk?

De fysiotherapeut kan je klachten op verschillende manieren behandelen. Er zijn verschillende dingen die voor jou zouden kunnen werken.

  • Beweging therapie, het wordt ook wel oefentherapie genoemd. Dit is de meest voorkomende manier om pijn te bestrijden. Hiermee worden de gewrichten beïnvloed en de spieren vaak getraind. Ook wordt er op ademhaling gelet en de ontspanning van het lichaam.
  • De massage, dit is waarschijnlijk de meest gewilde behandeling. Maar voor veel verschillende pijnen werkt deze niet. Een massage is wel fijn voor spierontspanning en zorgt voor een goede bloedsomloop. En een goede bloedsomloop vermindert weer spierpijn.
  • Fysische therapie, Dit is warmtebehandeling, ijspakking, elektrotherapie, lichttherapie en geluidsgolftherapie. Dit wordt gedaan voor herstel van weefsels, doorbloeding en pijnverlichting.

Deze behandelingen worden ook wel met elkaar gecombineerd. De fysiotherapeut zal zorgen voor advies, verlichting en begeleiding. Ook zal de therapeut bekijken hoeveel behandelingen er nodig zijn. Het kan zijn dat je na een aantal maanden klaar bent maar het kan ook jaren duren dat ligt maar net aan jou klachten. Vaak geeft de therapeut je oefeningen mee van thuis om die te doen. Het is daarom wel verstandig om je hier aan te houden en ze ook te doen. Want je zult zien dat het de pijn verlicht.

Hoe kom je in contact met een fysiotherapeut?

Je kunt natuurlijk zelf contact opnemen met een fysiotherapeut maar je kunt ook doorverwezen worden via een huis arts bevoordeeld. De artsen die je doorsturen naar de fysiotherapeut wisselen veel patiënte informatie uit. Als de behandeling afgelopen is, doet de fysiotherapeut verslag aan de arts die de patiënt heeft doorgestuurd en geeft aanwijzingen voor vervolgbehandelingen. Je kunt zelf ook opzoek naar een therapeut zoek dan op een zoekmachine naar: fysiotherapie Scheveningen, fysiotherapeut Scheveningen of fysio Scheveningen zo vind je alle therapeuten in Scheveningen.
Fysio behandelingen kunnen vaak vergoed worden door de verzekeraar!

Geef een reactie