Je bekijkt nu Omega-3 halen uit supplementen

Omega-3 halen uit supplementen

Voor vegans en vegetariërs is hun dieet zeer belangrijk, en de nodige voedingsstoffen binnenhalen gaat daarmee hand in hand. Een van de belangrijkste voedingsstoffen die een mens moet binnenhalen, zijn Omega-3 vetzuren, vooral EPA en DHA. Deze hebben een groot belang voor het functioneren van het hart, instandhouding van de bloeddruk, de hersenen en de ogen. Aangezien het lichaam ze zelf niet aanmaakt, moeten ze in andere bronnen gevonden worden. Ook zorgen Omega-3 vetzuren voor een vermindering van ontstekingen.

Als men het heeft over Omega-3 vetzuren, denkt men te rap aan een vette vis bij de lokale viswinkel of supermarkt kopen, maar niets is minder waar. Vissen halen hun Omega-3 namelijk zelf ook niet uit hun eigen lichaam, maar uit algen. Voor vegans en vegetariërs is dit goed nieuws, en een opportuniteit, aangezien ze dan hun Omega-3 vetzuren niet langer meer enkel uit vis moeten halen.

ALA, DHA en EPA

Een van de soorten Omega-3 vetzuren, namelijk ALA, wat voor alfa-linoleenzuur staat, komt voor in bladgroenten, lijnzaad, plantaardige oliën en zelfs walnoten. ALA wordt in het lichaam omgezet tot EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze laatste twee komen in vis en zeevruchten voor, denk hierbij maar aan oesters, ansjovis en sardines. Ook bij hen worden de stoffen niet zelf aangemaakt: dat halen deze dieren uit de algen die ze opeten.

Het is daarom voor vegans en vegetariërs optimaal om hun EPA en DHA te halen uit algenolie in, plaats van uit vis. Dit kan uit een duurzaam en plantaardig alternatief voor visolie gehaald worden. Het tekort en de noodzaak kan namelijk opgevangen worden door supplementen die rechtstreeks uit algen worden gewonnen. Bovendien bevat algenolie geen vissige nasmaak, en heb je ook de geur niet mee van een vis.

Voordelen van algenolie-supplementen

Een groot voordeel van deze plantaardige omega 3 supplementen is dat het oogsten van de algen duurzaam is en goed voor de natuur. Er hoeven geen dieren gedood te worden, je krijgt de toxines die in een vis zitten niet binnen.

Vegetarische algenolie kan je bij verschillende winkels vinden, of online bestellen. Een hiervan is bijvoorbeeld Testa, een bedrijf dat zich inzet om overbevissing tegen te gaan om de meest optimale en rijkgevulde omega 3 algenolie supplementen aan te bieden. Bovendien kan je ook hier een vervanging van krillolie kopen, namelijk Vrill.

Geef een reactie