Je bekijkt nu Gehoortoestel nodig? Zo vergelijk en bespaar je op de kosten

Gehoortoestel nodig? Zo vergelijk en bespaar je op de kosten

Maar liefst 1 op de 10 Nederlanders is slechthorend. Dit kan komen door ouderdom of schade aan het oor door lawaai. Door de vergrijzing zal het gedeelte slechthorenden alleen nog maar toenemen. Het kan zomaar zijn dat jij slechthorend bent en daarom een gehoortoestel nodig hebt, maar een gehoortoestel aanschaffen doe je natuurlijk niet zomaar. Het is erg belangrijk dat je van tevoren precies weet wat je nodig hebt en dat het hoortoestel aan al jouw wensen voldoet.

Wil je bijvoorbeeld een hip design? Of wil je een gehoorapparaat dat ook gelijk een multi media device is? De mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig.

Hoortoestel in vele soorten

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen op de markt. De techniek heeft ook op het gebied van hoortoestellen niet stil gestaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig zeer geavanceerde toestellen te koop zijn. Zelfs mensen die bijna niets meer konden horen kunnen nu met een onzichtbaar gehoortoestel weer alles verstaan. Wat voor hoortoestel je precies nodig hebt, ligt aan jouw persoonlijke wensen en wat je precies nodig hebt. Een audicien kun je op dit gebied het beste adviseren. Door middel van een gehoortest zal hij of zij bepalen wat voor jouw oren het beste apparaat is.

Vergelijken op merk

Naast design vind je misschien het merk hoortoestel ook belangrijk. Er zijn zoveel verschillende, gerenommeerde merken die gehoorapparaten aanbieden, zoals Siemens, Unitron, Phonak, ReSound en Interton. Al deze merken kunnen je voorzien in een gehoorapparaat die precies past bij jouw persoonlijke situatie. Welk toestel je uiteindelijk kiest, is natuurlijk ook afhankelijk van de prijscategorie. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden.

Vergelijken op prijs

Hoortoestellen zijn er in alle soorten en maten, maar ook prijzen. Je zult zien dat als je naar een gehoorwinkel gaat dat je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Zo heb je budget hoortoestellen, maar ook middenklasse en topklasse. De audicien kan je hierin goed adviseren. Vanuit de meeste zorgverzekeringen kun je tot 75% vergoed krijgen op je gehoorapparaat. Je kunt daarnaast kiezen voor een aanvullende verzekering, zodat de overige 25% ook vergoed wordt. Je doet er goed aan om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je kunt zien bij welke je het voordeligst een gehoorapparaat aan kunt schaffen.

Geef een reactie