Je bekijkt nu Manieren om je lichaam te overbelasten

Manieren om je lichaam te overbelasten

Je kan je lichaam op meerdere manier overbelasten, zowel op mentaal als fysiek gebied. Een ernstig overbelast lichaam kan leiden tot een burn-out waar lastig uit te komen is. Maar wat zijn nou de oorzaken van een burn-out of overbelast lichaam? In dit artikel zullen wij er een aantal behandelen.

Overmatig sporten

Sporten is natuurlijk ontzettend goed voor je lichamelijke maar ook geestelijke gesteldheid, er wordt over het algemeen ook veel te weinig gesport in Nederland. Maar het is ook mogelijk om juist te veel te sporten, wat ertoe kan leiden dat er een verstoorde balans tussen belastbaarheid en belasting ontstaat. Hierdoor kunnen er allerlei mentale en fysieke problemen ontstaan zoals een depressie. Het is heel belangrijk om het lichaam goed uit te laten rusten en laten herstellen voor de volgende trainingssessie.

Een te drukke baan

Veel mensen krijgen ook een overbelast lichaam en een burn-out door alles wat er op de werkvloer afspeelt. Mensen werken misschien wel veel te veel uren waardoor er te weinig tijd is om nog goed te kunnen ontspannen, al de stress die daardoor ontstaat zal zich opstapelen wat uiteindelijk kan leiden tot een burn-out. Niet alleen te veel uren heeft hier effect op, ook de onderlinge relaties tussen jou en je collega’s en je hoeveelheid werk draagt hieraan bij.

Psychische problemen

Als het tussen je oren niet helemaal goed zit dan kan dat ook uitmonden in een burn-out. Dit kan natuurlijk ook meerdere oorzaken hebben, waaronder ook dat je teveel stress hebt om bepaalde targets op je werk te behalen. Relatieproblemen kunnen hier ook aan bijdragen, als het in je privéleven niet goed zit neem je dit toch automatisch mee naar de werkvloer. Je prestaties zullen hierdoor waarschijnlijk minder worden en ook je relaties met je collega’s kan aangetast worden wegens een slecht humeur. Dit kan op sociale mensen een zeer goed effect hebben, belangrijk om hier dan wat aan te gaan doen.

Immunologische problemen

Mensen met een afweerstoornis waardoor ze vaker ziek zijn dan andere of juist chronisch zieken, kunnen na verloop van tijd ook een burn-out krijgen. Vaak willen deze mensen zich juist nog kunnen bewijzen aan andere, terwijl ze daar eigenlijk helemaal niet fit genoeg voor zijn. Het is niet moeilijk om te begrijpen dat dit nooit lang goed kan gaan, zeker niet aangezien ze lichamelijk vaak niet helemaal fit zijn

Geef een reactie