Je bekijkt nu Gezondheid tijdens je zwangerschap

Gezondheid tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kom je uiteraard kilo’s aan. Er groeit een kleine in jouw buik. Aankomen hoort erbij en is gezond. Zowel voor jou als voor de baby. Belangrijk is wel dat dit op een gezonde manier gebeurt. Wij geven je een aantal tips.

Wat is de gemiddelde gewichtstoename?

Gemiddeld komt je tussen de 10 en 15 kilo aan tijdens je zwangerschap. Als je teveel aankomt tijdens je zwangerschap kan het ongunstig zijn voor je zwangerschap. Zo kan je last krijgen van zwangerschapsdiabetes maar ook complicaties krijgen tijdens de bevalling. Uiteraard zijn er verloskundigen en kraamverzorgsters aanwezig tijdens je bevalling. Meld je op tijd aan voor de juiste KraamZus. Tijdens de zwangerschap vragen veel vrouwen zich af of ze niet te snel aankomen. Toch is dit voor elke zwangere vrouw verschillend. Het is afhankelijk van je BMI. Het is hoe dan ook belangrijk om de toename onder controle te houden.

Regelmaat

Aangeraden wordt om regelmatig te eten. Houd dus vaste uren aan voor je ontbijt, lunch en avondeten. Het resultaat hiervan is dat je bloedsuikerspiegel op peil houdt. Door deze regelmaat voorkom je dat je zin krijgt in snacken en dus ongezonde dingen eet. Als we het over regelmaat hebben, hebben we het niet alleen over het eten. Het is tevens belangrijk om genoeg te slapen. Aangeraden wordt om dit ook op vaste tijden te doen. Ga dus rond hetzelfde tijdstip naar bed.

Voeding

Door regelmaat toe te passen voorkom je dus dat je gaat snacken en ongezond eet. Verder raden we aan om tijdens je eten zorgt voor genoeg groenten en vitamines. Denk hierbij ook aan genoeg zuivel. Uiteraard is het helemaal niet erg om af en toe te snacken. Toch raden we wel aan om gezond te snacken. Denk hier bij aan ongezouten noten, fruit of bijvoorbeeld een ei.

Beweging

Om geleidelijk aan te komen is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Uiteraard snappen we dat het niet ideaal is om met een dikke buik te sporten. Maar denk bijvoorbeeld eens aan zwemmen, wandelen maar ook fietsen. Door genoeg te sporten sla je weinig vet op en zal je conditie verbeteren. Hier heb je dan ook zeker profijt van. Zowel voor, tijdens als na de bevalling.

Geef een reactie