Je bekijkt nu Hoe gezond omgaan met HSP?

Hoe gezond omgaan met HSP?

HSP is de afkorting van Hoog Sensitief Persoon en heeft betrekking op personen met een hoge gevoeligheid. Een HSP kan gevoeligheid vertonen op verschillende vlakken, van gehoor tot emotionele gevoeligheid, smaak en nog veel meer. Vaak is het leven voor deze mensen een uitdaging, aangezien ze veel meer prikkels te verwerken krijgen dan mensen die niet HSP zijn.

Het is dus belangrijk dat er op een goede manier met HSP’ers wordt omgegaan. Voor wie op zoek is naar meer info over hoe dat moet, is het onderstaande overzicht zeker een goede start!

Hoe ga je gezond om met een HSP?

Een HSP heeft doorgaans andere noden dan iemand die niet hooggevoelig is. Hieronder enkele handige tips om beter met een HSP om te gaan:

1. Geef ze ruimte en tijd

Een van de beste manieren om een HSP te helpen, is door ze tijd en ruimte te geven om zich aan te passen, om na een drukke dag te ‘ontprikkelen’, enzovoort. HSP’ers ervaren de wereld intenser dan andere mensen, en hebben dan ook over het algemeen meer rust nodig!

2. Erken hun sterke kanten

Gewoon omdat een HSP gevoelig is, wil niet zeggen dat hij of zij zwak is. Veel HSP’ers beschikken over een hoge emotionele intelligentie en voelen vaak aan hoe anderen zich voelen. Daarbij zijn ze vaak erg creatief en hebben ze goede inzichten. Het is belangrijk om deze sterke kanten te erkennen!

3. Zie een HSP niet als abnormaal

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat HSP’ers niet ‘abnormaal’ of ‘vreemd’ zijn. Hun zenuwstelsel is gewoon anders ingesteld, waardoor ze alle prikkels anders ervaren. Ze in een hokje duwen geeft ze alleen maar méér het gevoel dat ze er niet bij horen, en minder belangrijk zijn dan anderen. En dat is zeker niet het geval!

Geef een reactie