Je bekijkt nu Hoe lang gaat een hoortoestel mee als je hem koopt?

Hoe lang gaat een hoortoestel mee als je hem koopt?

Er zijn steeds meer mensen die een hoortoestel kopen. Veel mensen kiezen voor een hoortoestel nadat zij testen voor gehoorproblemen. Wanneer mensen testen voor gehoorproblemen doen ze dit bij een audicien. Een audicien kan helpen wanneer klanten een hoortoestel kopen nadat zij een gehoortest hebben afgenomen. Wanneer mensen testen voor gehoorproblemen denken zij meestal dat dit op te lossen valt door een hoortoestel te kopen. Maar wat als het al te laat is voor een hoortoestel? Dan kan een cochleaire implantaat een optie zijn.

De werking

Er zijn veel oorzaken waardoor iemand het gehoor volledig kan verliezen. In sommige gevallen wordt iemand doof geboren, maar het kan ook voorkomen dat iemand doof wordt door een ziekte. Voornamelijk mensen die last hebben van ouderdomsklachten ervaren ook gehoorverlies. Bij mensen die hun gehoor volledig zijn verloren kan er een cochleaire implantaat worden geplaatst. Deze implantaat wordt ook wel een CI genoemd. Deze implantaat wordt geplaatst door middel van een operatie. De implantaat bestaat uit een inwendig deel en een uitwendig deel. Tijdens de operatie wordt de patiënt onder narcose gebracht. Hierna wordt er een klein gaatje geboord achter het oor. Nadat het gaatje geboord is wordt er een implantaat in geschoven. Na de operatie moet de patiënt nog wel ongeveer een week in het ziekenhuis blijven. Na de operatie wordt het buitenste deel van de implantaat bevestigd aan het hoofd. De implantaat werkt doordat hij geluiden omzet waardoor de gehoorzenuw wordt gestimuleerd. Door deze implantaat kunnen de patiënten weer deels horen. Het gehoor keert dus niet volledig terug. Daarnaast heeft de operatie grote risico’s. De patiënt kan onder andere deels verlamd raken in het gezicht. Het is daarom belangrijk om goed de risico’s af te wegen totdat je de keuze maakt om de cochleaire implantaat te plaatsen. De cochleaire implantaat wordt volledig vergoed.

Ervaringen

De cochleaire implantaat wordt vaak geplaatst bij kinderen onder de 8 jaar die doof zijn of bijna geheel doof zijn. Uit onderzoeken is gebleken dat 88 procent van de kinderen met de cochleaire implantaat regulier onderwijs kan volgen. De cochleaire implantaat zorgt voor een grote verbetering van de taalontwikkeling bij deze kinderen. Een klein deel van de patiënten die hebben gekozen om een cochleaire implantaat te plaatsen voor hun gehoor laat de cochleaire implantaat weer weghalen. Sommige patiënten ervaren na een lange tijd doof te zijn in een klap enorm veel prikkels. Dit kan zorgen voor mentale problemen.  Naast positieve ervaringen zijn er dus ook helaas negatieve ervaringen. Het verschilt dus per persoon of de cochleaire implantaat een oplossing kan zijn voor gehoorproblemen.

Geef een reactie