Je bekijkt nu Vocht op de knie: waarom het gebeurt en wat je eraan kunt doen

Vocht op de knie: waarom het gebeurt en wat je eraan kunt doen

Heb je ooit vocht op je knie gehad? Zo ja, dan ben je niet de enige. In feite is het een vrij veel voorkomende aandoening die door een aantal verschillende dingen kan worden veroorzaakt. Vandaag gaan we bekijken wat vocht op de knie veroorzaakt en wat je eraan kunt doen.

Wat veroorzaakt vocht in de knie?

Er zijn een paar verschillende dingen die vocht in de knie kunnen veroorzaken. De meest voorkomende is eenvoudigweg overbelasting. Als je veel tijd doorbrengt op je voeten of als je deelneemt aan activiteiten die je knieën belasten, heb je meer kans op vochtophoping. Andere veel voorkomende oorzaken zijn blessures, artritis en jicht.

Wat kun je eraan doen?

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om het ongemak van vocht op de knie te verlichten. Probeer ten eerste het gebied meerdere keren per dag 20 minuten lang te koelen. Dit zal de ontsteking en zwelling helpen verminderen. Je kunt ook vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen nemen om te helpen bij pijn en ontsteking. Zorg er ten slotte voor dat je ondersteunende schoenen draagt en vermijd activiteiten die je knieën verzwaren totdat het vocht is verdwenen.

Conclusie

Vocht in de knie is een veel voorkomende aandoening die door veel verschillende dingen veroorzaakt kan worden. Er zijn echter enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om het ongemak te verlichten en snel van het vocht af te komen. Dus, als je merkt dat je vocht op je knie hebt, raak dan niet in paniek, het gaan vaak vanzelf weer over. Neem een kijkje op https://www.bracefox.nl voor meer informatie over dit probleem.

Geef een reactie