Je bekijkt nu Alles over ongepland 24-uurs zorg

Alles over ongepland 24-uurs zorg

Wanneer je een familielid hebt die intensieve zorg nodig heeft, heb je vast de term ‘ongeplande 24-uurs zorg’ wel eens voorbij horen komen. Maar wat betekent het precies? En wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel kom je er meer over te weten!

Ongeplande 24-uurs zorg

Ongeplande zorg is zorg die plotseling nodig is. Het is dus niet ‘gepland’ door middel van een afspraak. De situaties kunnen hierbij verschillend zijn. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een patiënt die slecht ter been is valt en niet meer op kan staan. Voor dergelijke situaties is ongeplande zorg dus in het leven geroepen. Omdat dit soort situaties niet gepland zijn kunnen ze dus ieder moment plaatsvinden. Of het nou ochtend is, midden in de nacht, weekend… altijd kan er wat gebeuren! Daarom is er dus sprake van ‘24-uurs zorg’. De verlener van de 24-uurs ongeplande zorg dient dus 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat te staan! Dit maakt het verlenen van 24-uurs ongeplande zorg uiteraard niet eenvoudig, en er moet dus veel voor worden geregeld… Een partij die deze zware taak toch op zich heeft durven nemen is Waizers.

Er is iets gebeurt, en dan?

Bovenstaand gaven we al even kort het voorbeeld van een persoon die slecht ter been is, valt (bijvoorbeeld in de douche) en niet meer op kan staan. Maar hoe kan die persoon dat laten weten dat er iets aan de hand is? Een telefoon overal meenemen lukt immers niet altijd, zeker niet onder de douche. Daarnaast kunnen ouderen makkelijk vergeten om hun telefoon overal mee naartoe te nemen, en kan het voor komen dat ze in de paniek niet meer weten hoe ze moeten bellen. Daarom dragen dit soort personen vaak een knopje mee. Bijvoorbeeld als ketting om hun nek! Zodra er dan iets gebeurt kunnen ze op dat knopje drukken, en wordt er een alarm naar een centrale gestuurd.

Geef een reactie