Je bekijkt nu Holistische levensstijl: 3 tips om het te bereiken

Holistische levensstijl: 3 tips om het te bereiken

Heb je ooit gehoord van een holistische levensstijl? Het is de bewuste keuze voor evenwicht en harmonie in ons leven om het maximale potentieel voor welzijn in ons lichaam, geest en ziel te bereiken. Deze term is afgeleid van holisme, een Grieks woord dat alles betekent. Deze tendens houdt in dat wat ons omringt als een geheel moet worden geanalyseerd en niet alleen door de onderdelen ervan. Met andere woorden, het geheel is belangrijker en complexer dan de som van de delen. Als je een holistische levensstijl wilt hebben, delen we 3 tips. Bekijk ze!

1. Kom in beweging, word actief

De pandemie veroorzaakte opsluiting en toenemend thuiswerken, en daarmee een sedentaire levensstijl. Veel mensen zitten lange uren zonder lichamelijke activiteit, wat veel gezondheidsproblemen heeft veroorzaakt; bijvoorbeeld rug- en kniepijn, alsook gewrichtsstijfheid. Ook al voelen we ons erg moe, toch moeten we een moment van de dag kiezen om te bewegen. Kies de activiteit die je het leukst vindt, zodat je die met plezier kunt doen.

2. Omring jezelf met betere mensen

De vibratie van mensen is erg belangrijk. Als je je omringt met negatieve mensen, die de hele tijd klagen, ben je er zeker van dat je hun slechte vibes ontvangt. Zoek naar mensen die je iets positiefs brengen, bij wie je kunt leren, bij wie je de beste versie van jezelf kunt krijgen. De mensen om ons heen beïnvloeden onze ontwikkeling en onze gemoedstoestand. Daarom moeten we de mensen die deel zullen uitmaken van onze sociale kring goed kiezen.

3. Mediteren

In een holistische levensstijl houdt dit in dat we zorg dragen voor ons lichaam, maar ook voor onze gedachten, en meditatie is hier uitstekend geschikt voor. Door meditatie kunt je zich met uzelf verbinden en dit zal je helpen om beslissingen met meer helderheid te nemen. Als je je gestrest voelt, neem dan een moment op de dag om alle slechte gevoelens weg te duwen, je geest bij te stellen en in evenwicht te komen.

Cursus Holistisch leven

Wil je meer leren over hoe je holisme kan toepassen in jouw leven? Volg dan de online cursus Holistisch Leven in de Praktijk bij ZoMa Opleidingen. Of lees het boek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ van Marjolein Berendsen. Verkrijgbaar bij ZoMa Opleidingen en alle bekende lokale en online boekenwinkels.

Geef een reactie