Hoeveel moet je zwemmen om af te vallen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Door het drijfvermogen van water vermindert zwemmen de stress op het lichaam. De voordelen die het biedt om af te vallen, hangt af van je dieet en welke zwemslag je zwemt. Hier is een overzicht van de vier officiële zwemslagen die gebruikt worden in wedstrijdzwemmen en wat de beste is voor gewichtsverlies.

De schoolslag

De schoolslag is een langzame brander in termen van calorieën. In feite is het de minst gunstige zwemslag om af te vallen, want gemiddeld verbrandt de schoolslag ongeveer 200 calorieën voor 30 minuten zwemmen.

Maar de schoolslag is een veel betere cardiovasculaire training dan de andere zwemslagen.

Het helpt het hart en de longen te versterken terwijl het de dijen, bovenrug, triceps, hamstrings en onderbenen verstevigt. Ook helpt de schoolslag om de borstspieren te laten werken en te verstevigen.

De rugslag

De rugslag is een tweede lage calorieverbrander. Het is echter een van de beste zwemslagen voor het verbeteren van je houding. Gemiddelde verbrand je met deze zwemslag 250 calorieën voor 30 minuten zwemmen.

Door te oefenen om recht in het water te blijven, kun je jouw ruggengraat verlengen, waardoor je er groter en minder gebogen uitziet. Daarnaast helpt de rugslag ook om de flexibiliteit van je heupen te verbeteren en je buik, benen, armen, schouders en billen te versterken. Je zou kunnen zeggen dat deze zwemslag overeenstemt met een Elite Wellness voor je lichaam. Ook al zal je er minder snel door afvallen, het is een geweldig manier van zwemmen voor kantoorgebonden werknemers.

De vrije slag

Dit is de snelste van alle zwemslagen. Dus als je in vrije slag zwemt, mag je gemiddeld rekenen op een calorieverbranding van ongeveer 300 calorieën voor 30 minuten zwemmen.

De vrije slag verbeterd je buik en verstevigt je billen en schouders. Ook wordt van alle vier de zwemslagen gezegd dat de vrije slag de grootste impact heeft op het versterken van de rugspieren.

De vlinderslag

Deze zwemslag is het moeilijkst om aan te leren, maar staat wel bovenaan de lijst voor het verbranden van calorieën. Als je 30 minuten de vlinderslag uitoefent, is dat goed voor een gemiddelde verbranding van 450 calorieën.

Bovendien is het de meest effectieve allround zwemslag voor het versterken en opbouwen van spieren en het verbeteren van je houding.

Geef een reactie