Je bekijkt nu Welke wijn is het gezondst en ongezondst?

Welke wijn is het gezondst en ongezondst?

Ben je of wil je aan de lijn maar toch een wijntje kunnen drinken? Dat kan! Wij bespreken in dit artikel de ‘gezondste wijntjes’. Wijn is in het algemeen natuurlijk niet echt gezond maar je hebt nog een ruime keuze uit welke wijn er minder calorieën bevatten. Ideaal dus als je veel wijn drinkt of aan de lijn bent! Een wijntje overslaan bij de barbecue of een terrasje kan namelijk best moeilijk zijn. vooral voor de fulltime wijndrinkers onder ons. Vooral in de zomer is het daarom extra lastig om een glaasje wijn af te slaan.

Uit welke wijn kan ik kiezen?

De wijnen die het minste calorieën bevatten en dus het gezondst zijn zijn rode wijn en droge witte wijn. Als je voor de droge witte wijn kiest raden wij je aan er een uit Frankrijk, Duitsland of Italië te kopen. Dat komt omdat de wijnen uit Zuid-Amerika en Australië gemaakt zijn van rijpere druiven die meer suiker bevatten. Als je voor rode wijn kiest kan je het beste gaan voor een wijntje die gemaakt is van gamay-, pinot noir-, of barbera druif. Deze bevatten minder suiker dan de donkere, volle wijnen als cabarnet sauvignon.

Dit zijn de Calorieën per 100 gram

  • Rode wijn: 68 calorieën
  • Droge witte wijn: 67 calorieën
  • Rosé wijn: 71 calorieën
  • Schuimwijn: 74 calorieën
  • Zoete witte wijn: 96 calorieën

Ongezondste wijn

Zoals je hierboven kunt zien is de zoete witte wijn het ongezondst. Wij van Wijnfantasie raden je het daarom af om deze te kopen als je op dieet wit. Het bevat namelijk de meeste suiker en het meeste calorieën. Zoete varianten van wijnen bevatten dus het meeste suikers en calorieën wat natuurlijk al voor zich spreekt als je naar de benaming kijkt. Rosé wijn zit er net tussen in met calorieën. Let dan wel op als je een rosé wijntje koopt dat er geen ‘blush’ op staat. Deze zijn namelijk veel zoeter dan normale rose’s en zullen dan ook meer calorieën en suikers bevatten dan hier vermeld staat. Als je dus gezond wilt doen en op dieet bent kan je deze wijn dus het beste niet drinken. Al moet je natuurlijk wel drinken wat je lekker vind. Je kan immers ook een chippie en een borrelhapje overslaan als je ‘s avonds op de bank zit en dan toch een zoet wit wijntje drinken.

Geef een reactie