Je bekijkt nu Wil jij meer vegetarisch eten? Probeer dan eens de zoete aardappel!

Wil jij meer vegetarisch eten? Probeer dan eens de zoete aardappel!

Vegetarisch eten is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog beter voor jezelf. Het gaat allemaal om een gebalanceerd dieet, zo is het nooit goed om teveel van iets te eten. Probeer daarom verschillende soorten groenten, vleesvervangers, fruitsoorten, broden en zuivelproducten door elkaar te eten. In dit artikel gaan we dieper in op een bepaalde groentesoort, namelijk: de zoete aardappel. Deze groente heeft de afgelopen jaar veel in populariteit gewonnen en dat is niet zonder reden. Het is namelijk niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel gezond. In dit artikel gaan we dieper in op de zoete aardappel. 

Hoe gezond is de zoete aardappel? 

De zoete aardappel zit vol met gezonde voedingsstoffen, waaronder: fosfor, ijzer, vitaminen B, vitaminen E, zink, jodium en selenium. Deze voedingsstoffen helpen je lichaam gezond te worden en blijven. Daarnaast zitten er complexe koolhydraten in, die langzaam in je bloed worden opgenomen. Het gevolg hiervan is dat je bloedsuikerspiegel redelijk stabiel blijft, er komt geen piek in. Dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel hebt nadat je de zoete aardappel hebt gegeten en niet snel weer zin hebt in een snack. 

Hoe smaakt de zoete aardappel? 

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de aardappel een zoete smaak. Echter, er zijn verschillende soorten zoete aardappel. Je hebt de witte, oranje en paarse, en alle smaken ze op een andere manier zoet. Zo smaakt de witte erg zoet, de oranje wat minder zoet en de paarse het minst zoet. Je kunt de aardappel zowel bakken als koken, de smaak blijft bij beide bereidingswijzen hetzelfde. Echter, de textuur verandert wel. Zo zul je een krokante aardappel hebben als je hem bakt en een lekkere smeuïge aardappel hebben wanneer je hem kookt. Onze voorkeur gaat uit naar een zoete aardappel in de oven, lekker besprenkeld met wat olijfolie en zeezout. Zo is hij lekker krokant en smaakt hij overheerlijk! 

Zoete aardappel kun je overigens combineren met allerlei soorten groenten, zoals broccoli, bloemkool, groene bonen en nog veel meer. Je kunt zelfs een lekker groente/fruit stamppot maken, zoals zoete aardappel met mango, rucola en chorizo! De mogelijkheden om te combineren zijn werkelijk oneindig en dat maakt de zoete aardappel zo interessant voor een ieder die meer vegetarisch wil eten. 

Geef een reactie