Je bekijkt nu Op vakantie naar Ameland? Dit moét je gedaan hebben!

Op vakantie naar Ameland? Dit moét je gedaan hebben!

Ameland is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen in Nederland en zelfs daarbuiten. Begrijpelijk, want er is van alles te beleven en een vakantie hier kan zowel rustgevend als avontuurlijk zijn. De meeste mensen gaan naar het mooie Waddeneiland voor de natuur, en er is dan ook van alles te bedenken als je hiervan houdt. De volgende dingen moet je echt gedaan hebben als je een paar dagen vertoeft op ons mooie eiland.

Een fiets huren

Het Waddeneiland is niet heel groot, dus kun je prima met de fiets van de ene locatie naar de andere. Zo zie je veel van de natuur, ben je lekker actief bezig en tussendoor kun je altijd stoppen om iets anders te gaan doen. Wat ook leuk is, is om gewoon een dag op de fiets te stappen, rond te fietsen en kijken waar je uit komt. Misschien kom je ergens een leuke picknick plek tegen of kom je terecht op een mooie plek waar je foto’s kan maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Varen

Het kan niet ontbreken om een rondje te varen. Of je dit nu doet met bijvoorbeeld een rondvaartboot, huurbootje of met een zelf meegebrachte rubberboot, het is altijd leuk om een rondje te varen en zeker als de zon lekker schijnt is dit een goede manier om je dag te besteden. Een tip: als je nog wat zeehonden of robben wil zien, is het doen van een rondvaart zeker een aanrader.

Een dagje helemaal niks doen

Natuurlijk wil je als je ergens bent graag dingen doen en nieuwe dingen ontdekken, maar er is ook helemaal niets mis met niks doen! Een dagje op je handdoek liggen bijvoorbeeld, zwemmen in de zee of simpelweg op je hotelkamer in hotel Ameland liggen. Zo lang je ervan geniet is het goed, toch? En dat is in de mooie natuur van Ameland niet moeilijk.

Een terrasje pakken

Er zijn in verschillende plaatsen op Ameland veel leuke horecagelegenheden, dus eigenlijk is een vakantie op Ameland compleet zonder op een terrasje gezeten te hebben. Er zijn verschillende Amelander likeurtjes die je geprobeerd moet hebben, zoals de robbenslok of een nobeltje. Als het weer ernaar staat, vergeet dan ook zeker niet om ergens een lekker ijsje te bestellen en hiervan in het zonnetje te genieten. Reserveer in de avond een plekje voor een diner bij een restaurant Ameland en geniet van een lekkere maaltijd.

Geef een reactie